avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA penalizari neplata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

penalizari neplata tva

Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti lamuri, va rog , cum este cu amenzile si penalitatile pe zi percepute? (procente si sume care ar fi datorate pe zi sau pe an? As dori sa stiu la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: cristina_71 , utilizator 12:08, 13 Februarie 2013
0.04 dobanda/pe zi
Conform Codului de procedura fiscala:


"(7) Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere şi poate fi modificat prin legile bugetare anuale."

"(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.

(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:

a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;

b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;

c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

(3) Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor"

Aveti de plata o penalitate unica de 15% din debit la care se adauga 0.04% pentru fiecare zi de intarziere.

Cred totusi ca aceste reguli sunt valabile doar pentru o perioada, in sensul ca acestea sunt modificari valabile de la inceputul anului 2012, daca nu ma insel. Nu stiu daca pentru perioada mai indepartata nu se aplica vechile prevederi, cu 0.1% pe zi.
Multumesc.Ceva de aest gen am auzit si eu. Incepand cu anul 2010.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
cristina_71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Pfa plati cercetasa cercetasa pfa cu taxa semestriala fixa daca nu am platit anul asta 2 rate si platesc la sf. anului tot patesc ceva in afara de penalitati? executare silita cumva/ (vezi toată discuția)
Intarziere plata tva nelisisuf nelisisuf buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat ... (vezi toată discuția)