avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecerea unui autoturism de pe S.C. pe P.F.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecerea unui autoturism de pe S.C. pe P.F.

Buna ziua,
Stiu sigur ca acest subiect mai este pe aici, insa nu am inteles mare lucru, iar situatia mea cred ca este putin diferita.

Am o masina (Cielo) pe o firma care nu mai este de mult. Masina insa, a ramas inscrisa pe firma. Ce ma supara pe mine este asigurarea, pentru ca este foarte scumpa avand in vedere ca masina este inscrisa pe firma.

Cum trebuie sa procedez ca sa pot scoate masina de pe acea firma care nu mai este ? Apreciez daca imi raspundeti cat mai simplu, poate cativa pasi de urmat. Multumesc anticipat.

Daca mai aveti nevoie si de alte informatii, vi le pun la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:44, 6 Iulie 2013
Dine cele relatate de catre Dvs., reiese faptul ca, firma este radiata, iar Dvs. -presupun- ati foat asociat unic si administrator. Daca asa stau lucrurile, in termen de 6 luni de la data certificatului de radiere emis de catre Oficiul Registrului Comertului, se poate cere lichidarea societatii (adica regularizarea datoriilor si clarificarea patrimoniului societatii). Acest pas nu este obligatoriu pt. Dvs. Daca nu s-a cerut lichidarea societatii in rastimpul antementionat, atunci spetei Dvs. i se aplica prevederile art. 236:
Aplicarea dispozitiilor art. 237 alin. (8) - (9) din Legea nr. 31 / 1990

ART. 237*)

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;

b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;

c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;

d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.

(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

(3) Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putand sa se indrepte impotriva societatii.

(4) In cazul mai multor hotarari judecatoresti de dizolvare, pentru situatiile prevazute la alin. (1), publicitatea se va putea efectua in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, in forma unui tabel cuprinzand: codul unic de inregistrare, denumirea, forma juridica si sediul societatii dizolvate, instanta care a dispus dizolvarea, numarul dosarului, numarul si data hotararii de dizolvare. In aceste cazuri, tarifele de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, se reduc cu 50% .

(5) Orice persoana interesata poate face recurs impotriva hotararii de dizolvare, in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii, in conditiile alin. (3) si (4). Dispozitiile art. 60 alin. (3) si (4) se aplica in mod corespunzator.

(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.

Alineatele (7), (71) şi (8), coroborate cu art. 3 alin. (3)-(5) din O.U.G. nr. 116/2009, prevăd că, în termen de 3 luni de la rămânerea irevocabilă a hotărârii de dizolvare, reprezentanţii societăţii au obligaţia de a solicita numirea unui lichidator, orice altă persoană interesată având dreptul de a solicita numirea lichidatorului în următoarele 3 luni. Competenţa de numire a lichidatorului aparţine secţiei comerciale a tribunalului în a cărui circumscripţie îşi are sediul comerciantul.

Dacă termenele succesive de 3 luni s-au împlinit fără să se solicite numirea unui lichidator, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va solicita secţiei comerciale a tribunalului radierea societăţii comerciale.

(9) Incheierea (hotararea) de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.

(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.

*) Modificat conf. prevederilor Art. I, pct. 3 din Legea nr. 302/2005.
bestlegis a scris:

Dine cele relatate de catre Dvs., reiese faptul ca, firma este radiata, iar Dvs. -presupun- ati foat asociat unic si administrator. Daca asa stau lucrurile, in termen de 6 luni de la data certificatului de radiere emis de catre Oficiul Registrului Comertului, se poate cere lichidarea societatii (adica regularizarea datoriilor si clarificarea patrimoniului societatii). Acest pas nu este obligatoriu pt. Dvs. Daca nu s-a cerut lichidarea societatii in rastimpul antementionat, atunci spetei Dvs. i se aplica prevederile art. 236:



Articolul 236 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata a fost abrogat cam de multisor...prin art. I pct. 158 din Legea nr. 441/2006.

Va rugam sa ne indicati temeiul legal care a stat la baza radierii societatii pentru a va da un sfat in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
ContSters22713, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu asociat unic Lucian S Lucian S Dupa dizolvarea SRL ce se intampla cu creantele acesteia ? Poate asociatul unic sa la recupereze si cum ? Ce se intampla cu creantele si cine este ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa inchid punctul de lucru Mihaela Nicolaescu Mihaela Nicolaescu Buna ziua. Sunt administrator la un SRL care are 3 asociati, dintre care unul sunt si eu(34%). Am inchis o unitate care nu mai functiona dar nu pot sa inchid ... (vezi toată discuția)