avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe inchiriere apartament

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog ce taxe se platesc in cazul declararii unui contract de inchiriere la fisc.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:37, 13 Martie 2009
se pateste impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor.
E cumva 16%? sau mai mult?
16% din venitul net.

Codul fiscal:

Stabilirea venitului net anual din cedarea folosintei bunurilor


Art. 62. - (1) Venitul brut reprezinta totalitatea sumelor in bani si/sau echivalentul in lei al veniturilor in natura si se stabileste pe baza chiriei sau a arendei prevazute in contractul incheiat intre parti pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul incasarii chiriei sau arendei. Venitul brut se majoreaza cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispozitiilor legale, in sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui detinator legal, daca sunt efectuate de cealalta parte contractanta. In cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se va face pe baza preturilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, hotarari ce trebuie emise inainte de inceperea anului fiscal. Aceste hotarari se transmit in cadrul aceluiasi termen directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pentru a fi comunicate unitatilor fiscale din subordine.

(2) Venitul net din cedarea folosintei bunurilor se stabileste prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la tribunal la o inspectie fiscala? I.I. Patrut C. Andrei-Viorel I.I. Patrut C. Andrei-Viorel am avut parte anul acesta de 2 inspectii fiscale care m-au saracit .... una a vizat impozitul pe veniturile realizate de arendatorii mei din arenda primita de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din arenda SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua, referitor la retinerea direct de la sursa a impozitului din plata arendei, cum se procedeaza va rog? Exemplu: am in arenda 15 ha de teren pentru ... (vezi toată discuția)