avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare cadastru

Buna ziua,
Am cumparat in urma cu 7 ani un imobil (garsoniera) intr-un bloc de locuinte care la origine a fost camin de nefamilisti. Acest bloc a fost cumparat si renovat in intregime de vanzatorul meu, transformand camerele - inainte de renovare existau bai comune pe fiecare etaj, iar dupa, fiecare garsoniera a fost dotata cu baie si bucatarie. Problema este ca la momentul cumpararii eu nu am verificat schita din cadastru, astfel ca in loc de camera, hol, baie si bucatarie sum sunt in fapt, pe cadastru apare doar camera si un hol mai mare (holul a fost micsorat, pentru a se putea face baia si bucataria).
Acum doresc sa instrainez garsoniera unor cumparatori care au accesat programul "Prima Casa", dar banca nu le accepta imobilul meu pentru ca nu are in acte baie si bucatarie.
Cum trebuie sa procedez? Am sunat la Primarie, la Oficiul de cadastru, dar nimeni nu stie nimic.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:08, 10 Iulie 2013
Teoretic, renovarile si recompartimentarea camerelor de camin s-au facut in baza unei autorizatii de executare lucrari si imi imaginez ca in cuprinsul contractului de vanzare-cumparare garsoniera a fost descrisa asa cum este ea in realitate.
Asadar, daca in contract garsoniera este descrisa ca atare, luati legatura cu un cadastrist care sa va intocmeasca o documentatie cadastrala de actualizare, in sensul redescrierii imobilului, in baza contractului de vanzare-cumparare si a unei eventuale adeverinte in acest sens eliberata de Primarie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament -acte aprobari nevesare Aurora3 Aurora3 Buna ziua ! Doresc sa renovez aparatamentul compus din : hol mic, hol mare, baie , camera mica(dormitor) , bucatarie si camera mare cu balcon . In urma ... (vezi toată discuția)
Se considera locuinta o camera de fost camin muncitoresc de 25 m p? zefirzefir zefirzefir [b]LA MULTI ANI![/b] Va rog mult sa mi spuneti daca detin o camera din fost camin muncitoresc(construit din ... (vezi toată discuția)
Situație: posibil furt de curent genovevatache genovevatache Din cauza lipse de timp nu am avut timp sa ma ocup mai indeaproape de o situatie: am o camera de camin de nefamilisti la care fostul proprietar a luat o parte ... (vezi toată discuția)