avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez.
La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ii opreasca sotului meu o suma de bani pentru o piesa de schimb pe care a comandat-o pentru un client, care nu a mai venit sa o monteze pe masina.
Clientul, nu era un client nou, ci unul care venea in mod repetat in service.
Acum, cand i se va plati salariul i se va retine fara nici un acord din partea lui contravaloarea piesei comandate.
Am citit toate informatiile cu privire la opriri din salariu si stiu ca patronul service-lui nu are nici un temei legal pentru aceasta oprire din salariu, insa nu gasesc informatii cu privire la ce putem face, unde ne adresam pentru acest abuz? Ce documente sunt necesare, care este termenul legal in care pot reclama abuzul de oprire nelegala din salariu si daca pot solicita daune sau altceva?
Va pun aceasta intrebare, deoarece prin aceasta oprire (o suma destul de mare), angajatorul sotului meu ma pune in situatia in care nu voi putea plati gradinita copilului.

Astept un raspuns cat mai curand.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 9 Iulie 2013
Constatarea se face unilateral , insa recuoerarea se face cu acordul aprtilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare financiara loc de munca SimonaFlr SimonaFlr Am o intrebare : daca este justificata o penalizare financiara in cazul cand ceea ce a fost gresit in viziunea directorului nu contravine fisei de post. Plus ... (vezi toată discuția)
Este normal sa-mi opreasca din salariu pe motiv ca am lovit o masina!? hexodus hexodus buna ziua...sunt angajat la o societate in functie de tehnician,pe langa meseria pe care o practic sunt nevoit sa si conduc.in urma cu doua luni am avut un ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu pentru neindeplinirea obligatiilor din fisa postului - incadrare anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o situatie : in momentul cand a venit la societate un client ascuns, un angajat al firmei, in functia de consilier ... (vezi toată discuția)