avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj ,,tehnic''
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj ,,tehnic''

Buna ziua. Am o rugaminte daca ma puteti lamuri B-) si pe mine : am tot auzit despre somajul tehnic si as vrea sa stiu daca exista o Lege a Somajului 2009 .Ce inseamna pentru un angajator ,,somaj tehnic'' , si ce inseamna pentru salariat ,,somaj tehnic''.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lipi , utilizator 13:29, 7 Aprilie 2009
buna ziua.administratorii pot merge in somaj tehnic?
daca fac parte din salariati cu carte de munca. doar activitatea se restrange pentru toti , nu?
pe mine ma intereseaza strict raspunsul la intrebarea pe care am pus-o. Elementele de legislatie ma ajuta dar sincera sa fiu nu-mi raspund la intrebare. Beneficiez sau nu de concediu de crestere a copilului daca in anul anterior nasterii am fost in somaj tehnic 10 zile ? Multumesc
Daca administratorul este angajat cu contract individual de munca in functia de administrator se poate merge in somaj tehnioc. Daca are doar calitatea de administrator nu se poate.
numai daca sunt indeplinite conditiile cerute de O.U.G. nr. 158/2005.


Beneficiarii dreptului de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sunt persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii acestuia, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

In aceasta perioada se suspenda plata salariului, prin salariu intelegand salariul de baza, indemnizatii, sporuri si adaosuri (art. 155 din Codul muncii). In schimb, se plateste o indemnizatie care reprezinta 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, care se suporta din fondul de salarii. Deci obtine venituri impozabile. Numai daca s-a respectat conditia de mai sus ramane valabila conditia acordarii .

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu? Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj tehnic miraj miraj Am o firma de confectii metalice si 6 angajati - ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficieze de somaj tehnic ptr angajati prin rotatie. ce avantaje ... (vezi toată discuția)
"somaj tehnic"-contributii la stat daniel vlad daniel vlad In cazul\"somajului tehnic\"se opresc contributiile la stat, este obligat angajatorul sa le plateasca la stat (vezi toată discuția)