avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura insotire minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura insotire minori

Buna ziua.
Daca procura pentru insotire minori este emisa de catre Consulatul Romaniei la Torino mai este necesara legalizarea ei in tara(Romania)?De apostila de la Haga mai este nevoie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalinaand_30 , utilizator 13:17, 10 Iulie 2013
1. Nu este procura este o declaratie
2. Declaratia fiind facuta la Consulat de Consul, care are atributii notariale, in limba romana , autentica, nu aveti nevoie de legalizare si nici de Apostiola. Legalizarea unui document se face daca este intr o alta limba iar Apostila se apșica pe documente emise de autoritati straine care vin in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)