avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul balconului de la ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul balconului de la ultimul etaj

Bună ziua,

Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute persedintele blocului şi administratorul mi-au spus să schimb acoperisele balcoanelor pentru că aparent unei vecine de la etajul 7 sau 8 îi plouă pe izolaţie (?). Iniţial am fost de acord, cu condiţia să contribuie şi vecina care are probleme.
Aceştia au discutat cu cei ce realizează izolaţia termică şi au venit cu un preţ. Problema e că preţul nu este justificat - 1200 lei/balcon, iar fiecare balcon are 3.5mp2. Ei vor să schimbe fostul acoperiş de azbociment cu unul de tablă zincată şi efectiv nu ies calculele, plus că nici vecina nu vrea să plătească, aşadar toată suma trebuie să o plătesc eu.

Preşedintele şi administratorul au spus că dacă nu plătesc, vor plăti din banii asociaţiei iar cheltuielile le vor pune pe întreţinere. Oricum ar fi, eu trebuie să plătesc suma întreagă.

Am două întrebări: Acoperişul ultimului balcon este parte comună? Iar în caz că aceştia îmi trec la întreţinere 2400 lei cui trebuie să mă adresez?

Sunt presat de timp pentru că vor începe cât de curând să demonteze schelele.

Mulţumesc anticipat.

Balconul este închis - cu placa de beton, iar pe acesta este montat acoperişul.
Cel mai recent răspuns: CriGalan , utilizator 10:08, 30 Septembrie 2023
De acord cu ce vi s-a spus mai sus.
In interventia sau solicitarea catre presedintele asociatiei, catre servicul asociatii de proprietari din primarie...., sa specificati clar ca acum la blocul dumneavoastra se executa o lucare de reabilitare termica. Este important acest lucru pentru ca in aceasta lucrare trebuie sa fie cuprinse toti pretii, toate balcoanele, toate terasele, subsolul.... Asa ca nu trebuie ca un proprietar sa plateasca singur ceva ce este comun.
De acord cu ce s-a scris mai sus.
Daca acoperisul balconului este din azbociment cum ati scris schimbati-l urgent.Este un material care afecteaza sanatatea.
Preşedintele şi administratorul au spus că dacă nu plătesc, vor plăti din banii asociaţiei iar cheltuielile le vor pune pe întreţinere. Oricum ar fi, eu trebuie să plătesc suma întreagă.

cereti scris. nu va vor da.
oricum nu pot face nimic fara notificari scrise.

ei v-au considerat usor de prostit, de aceea au cerut (verbal) bani...
Sa revenim la problema initiala, un balcon acoperit cu azbociment. Niciodata nu a fost folosit acest material la terase , de catre constructori (acesta find foarte fragil ) ci a fost montat de actualul proprietar sau un fost proprietar. Acum acest acoperis fiind pus la dimensiunile exterioare fara reabilitare , evident ca apa de ploaie se scurge pe placile de polistiren puse suplimentar pe fatada blocului.Acum sunt 2 solutii dati jos placile de azociment (iar dvstra va ploua in balcon , cea ce nu va convine ) sau montati , pe cheltuiala dvstra , un acoperis mai mare sa nu produceti deteriorarea reabilitari la etajele inferioare
Mariana Apostol a scris:

Daca acoperisul balconului este din azbociment cum ati scris schimbati-l urgent.Este un material care afecteaza sanatatea.

Haideti, doamna, lasati gogoritele! Azbestul este cancerigen dacă este inspirat, ceea ce cred că nu se poate afirma despre cel continut in placile de azbociment.

Fata de cele prezentate de initiator, care, de altfel, a disparut in ceata, constat ca sunt doua situatii distincte:
1. cazul in care balconul a fost acoperit din constructie, caz in care cheltuielile cu hidroizolarea trebuiesc acoperite de catre asociatia de proprietari;
2. cazul, mai plauzibil, in care balconul a fost inchis de catre actualul/fost proprietar, caz in care ii revin acestuia cheltuielile cu repunerea in situatia anterioara. Pentru ca, sigur, nimanui nu ii convine sa i se scurga apa de ploaie pe geamuri sau izolatia proaspat montata.

Indiferent care ar fi situatia reala, cea mai convenabila solutie mi se pare montarea unui jgheab de evacuare a apei colectate de acoperis, avand in vedere ca, si in situatia in care balconul ar fi fost, din proiect, descoperit, atunci apa pluviala colectata in balcon ar fi trebuit evacuata printr-o teava astfel incat jetul sa nu se scurga pe geamuri sau pereti.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului albus_ramona albus_ramona Buna ziua.As dori sa stiu daca acoperisul balconului este sau nu parte comuna a blocului.Acum de cateva zile am izolat termic blocul iar deasupra balcoanelor ... (vezi toată discuția)