avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ...

Buna ziua,

Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost proiectat si construit).Acoperisul balconului este delimitat de acoperisul terasei printr o imbinare gen bordura inalta.

La momentul reparatiei terasei de deasupra blocului ( la care au contribut toti locatarii) presedintele asociatiei nu a luat in calcul si suprafata terasei care se prelungeste deasupra balconului de la et.4 – pe motiv ca nu e parte comuna.

La sesizarea mea scrisa, el mi-a raspuns ,,terasa blocului este delimitata de balcon printr un atic-deci acoperisul balcoanelor de la ultimul etaj nu face parte din suprafata comuna, deci cheltuiala apartine fiecarui proprietar,,

Eu am gasit pe net alta opinie ca ,, suprafata exterioara apartamentului ( indiferent ca este perete de hol, fatada, terasa ) apartine proprietatii comune. Pentru balcon, este proprietate individuala numai peretele din interiorul acestuia,,.
Terasa ( inclusiv acoperisul balcoanelor de la utimul etaj) este proprietate comuna, iar orice lucrare pe proprietatea comuna se realizeaza de catre asociatia de proprietari.

Ma puteti ajuta cu o clarificare?
Are dansul dreptate sau nu?

Daca am eu dreptul sa solicit reparatia acoperisului de pe balcon de catre asociatie, ma putet ajuta cu articolul respectiv sa pot face o solicitare?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:21, 22 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat in proiectul tehnic si cartea tehnica a constructiei este consemnat ca balcoanele de la ultimul nivel beneficiaza de acoperis la nivelul acoperisului condominiului,atunci reprezinta parte comuna,respectiv intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari sa asigure starea tehnica a acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Reparație terasã / cine plãtește? gimli gimli Este vorba de o terasă la ultimul etaj (et8) al unui bloc vechi. Deasupra terasei este cerul liber, iar pardoleala terasei este și plafonul unui ... (vezi toată discuția)