avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajatele sunt hartuite de un agent de paza
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajatele sunt hartuite de un agent de paza

Am 10 angajati in magazinul pe are il conduc...din care 7 fete si 3 baieti...pentru siguranta magazinului am incheiat un contract cu o firma de paza .
Angajati la sfarsitul turei dupa-amiaza si seara sunt rugati sa arate gentiile .
Am un agent de paza care are probleme si de comportament si de vorbire pentru ca din prima zi el cauta bombe in toate cosurile de gunoi de pe sala....ma rog...#-o
Dar fetele au inceput sa imi povesteasca ca agentul de paza pune mana pe ele si le pipaie...si mai sunt si doamne care vin in magazin si probeaza un pantof si el se uita sub fustele lor ....pe motiv...am scapat telefonul...cheile...bastonul
Am sunat la firma lor si am vorbit pentru a fi inlocuit....dar a fost mutat la o alta firma langa magazinul meu =D>
Ce pot face in continuare pentru a scapa de acest agent de paza care angajatele sunt foarte speriate de el.....mai ales tura de noapte.
Va rog dati-mi un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ynna Dobre , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:59, 14 Iulie 2013
Daca domnul agent de securitate are probleme de comportament persoanele agresate pot depune o plangere la politie.
Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor

Art. 48. − În timpul serviciului, personalul de pază este obligat:
o) să execute întocmai dispoziţiile şefilor ierarhici, cu excepţia celor vădit nelegale, şi să fie respectuos în raporturile de serviciu;

Art. 63. − (1) Măsura retragerii atestatului personalului de pază sau gărzii de corp revine Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se ia în mod obligatoriu în următoarele situaţii:
a) persoana a săvârşit o infracţiune în legătură cu serviciul;
b) persoana a fost sancţionată contravenţional de cel puţin două ori în 6 luni pentru încălcarea dispoziţiilor art. 48−50 sau a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;
c) persoana şi-a pierdut aptitudinile fizice necesare în vederea îndeplinirii funcţiei de paznic sau gardă de corp ori a fost declarată iresponsabilă, potrivit legii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
inspectorSSM, utilizator
Buna ziua,
Va multumesc pentru ajutor,
O zi frumoasa va doresc.
Daca a fost mutat ati rezolvat problema.

Nu se poate face nimic concret sub aspect legal pentru ca angajatii se tem de el.
O plangere la politie nu ajuta deoarece nu imi rezulta sa fi comis vreo infractiune.
Buna seara,
Domnule avocat...o intrebare...va rog :-/
Cand o femeie iti spune ...NU !!....
Ce faci te opresti..sau contiinui...I s-a spus ca nu are voie sa atinga angajati, clientele...doar sa se uite in geanta lor la sfarsit de program...atat nimic mai mult :-/.
Azi pun mana pe tine...maine la fel...mai intru si peste tine in vestiar...deci nu se poate asa un comportament ..
Sau angajata imi spune ca el patrula si a trecut prin fata ei si a atins-o pe sani si i-a spus du te din raza mea de actiune...
Adica nu putea sa treaca fara sa o atinga ...deci...ce infractiune este..
Alta ia spus de trei ori ...Nu mai puneti mana pe mine !!
Si va spun fetele ...tura de dupa-amiaza se termina la ora 22...pana inchid magazinul..ma rog...22:30..si pleaca cu autobuzul..da nas in nas cu acest om care are o mare problema cu femeile...nu cunoaste cuvantul Nu.
Eu ce fac...stau la magazin sa duc pe toata lumea acasa cu masina mea personala ...pana isi va gasi nasul odata ....se va gasi vre-odata un sot nebun si turbat ca i-a molestat si i-a agresat nevasta...
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul..=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul agentilor de paza din magazine - perchezitia corporala daciandax daciandax Buna ziua, Activitatea mea profesionala se desfasoara preponderent pe laptop motiv pentru care sunt nevoit sa il port in permanenta la mine, intr-un rucsac. ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Mai avem dreptul la demnitate ca si clienți ai unui magazin, ori ba? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Nu știu exact unde se încadrează următoarea întrebare, așa ca ma rezum sa relatez faptele, cat pot de obiectiv: ies in seara aceasta cu ... (vezi toată discuția)