avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont fals pe Facebook in numele meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont fals pe Facebook in numele meu

Tocmai am descoperit, cu ajutorul unui prieten, ca cineva s-a folosit de datele mele inclusiv de fotografii cu imaginea mea si a creat un cont pe facebook. Problema este ca persoana respectiva(pe care nu o cunosc, dar a carei identitate as dori sa o aflu si nu stiu cum) a abuzat de date personale(adresa, numar de telefon) pe care le-a postat fara acordul meu si in felul acesta poate sa aduca injurii altor persoane in numele meu.
As dori sa va intreb cum ar trebui sa procedez pentru ca:
1. sa pot inchide acel cont de facebook
2. sa aflu cine este cel care s-a folosit de datele mele fara acordul meu.
As dori, de asemenea sa spun ca s-ar putea sa banuiesc pe cineva, un fost superior care nu m-a agreat niciodata, dar nu as vrea sa gresesc.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 10:11, 2 August 2013
Va adresati catre Facebook si spuneti ca acel cont nu va apartine si solicitati stergerea lui.
Cat despre a afla cine l-a facut, nu stiu ce sa va spun. Nu cred ca va pot ajuta cei de la facebook. Dar puteti incerca sa ii intrebati asta, eventual sa va dea o adresa ip.
daca are IP rotativ mai greu de obtinut informatia. Poate afla IP de la data conectarii si creerii acelui cont.
Da. La ultima conectare. Sau la momentul creari profilului. Si apoi ar putea compara cu ceva emai-luri pe care le-a primit de la cunoscuti. Ca doar cunoscutii ar putea sa iti faca asa ceva. Mai ales daca sunt si poze cu tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Poză luată de pe profilul meu de facebook, fără acordul meu. mă poate ajuta poliția? Stanchescu Stanchescu Buna! Acum ceva timp am postat o poză cu mine pe profilul meu de facebook, după un timp o persoană mi-a luat poza respectivă și a postat-o pe profilul ei ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)