avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescrierea unui inscris de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescrierea unui inscris de mana

Buna ziua

O persoana este parata pe baza unui inscris de mana din 1994, care pare a fi un contract de vanzare incheiat la data de 9 februarie si in care se precizeaza ca partile vor autentifica inscrisul in termen de 6 luni de la aceasta data. "Cumparatorul" a depus cerere de actiune abia in 2013, pe baza acestui inscris

- Inscrisul mai este valabil sau s-a prescris dupa data de 9 august 1997?

- Daca inscrisul este prescris, atunci este prescrisa si obligatia de a returna "plata pretului"?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danescumihaela14 , utilizator 09:02, 11 Iulie 2013
Fiind parat, trebuie sa-si intocmeasca apararea printr-o intampinare. Sa nu stea in pasivitate!
Un raspuns exact puteti primi dupa studierea actelor dosarului.
Ce fel de actiune s-a formulat? Ce se solicita exact in actiune?
S-a formulat o actiune prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de vanzare cumparare, care a fost modificata ulterior (recunoscand ca proprietatea a fost instrainata in 2008 prin act autentic) printr-o cerere de a se returna "plata pretului" ajustata cu indicile de inflatie (din 1994 pana in 2013)

Daca inscrisul de mana este prescris si pana in 2013 nu s-a deschis nici o actiune legala, se mai poate cere "plata pretului"?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea unui document atrage si prescrierea datoriei/obligatiei? danescumihaela14 danescumihaela14 Cateva persoane (asa zisi \\"vanzatori\\") sunt parate pe baza unui inscris de mana din 1994, care pare a fi un contract de vanzare-cumparare incheiat la data ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare cumparare. sfaturi in aparare kik101 kik101 La data de 19.01.2011 s-a incheiat un antecontract de vanzare cumparare avand ca obiect o casa si terenul aferent acesteia. La aceeasi data s-a platit un avans ... (vezi toată discuția)
Posibilitate recuperare prejudiciu, decizie de executare silita 2002 alex_pitac alex_pitac Buna ziua, Incerc de ceva vreme sa gasesc un raspuns cu privire la o situatie in care familia a fost pagubita in trecut iar prejudiciul nu a fost recuperat ... (vezi toată discuția)