Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare a unor sume pe care nu le-a cerut? Adica, exista legi speciale pentru asa ceva sau intra la termenul general acceptat pentru prescriere?
Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu prescrierea unei datorii.
Acum cativa ani buni am facut o rata la Altex prin Bank cu ajutorul unui card de credit . Insa, de la un moment dat nu am mai putut plati ratele si acum tot primesc telefoane si extrase de cont de la [] unde imi spun sa platesc si mi-au tot pus penalitati de 45 de lei pe luna. Astfel, de la vreo 7 milioane lei vechi cat era obiectul cumparat atunci (cam in 2008), acum ei imi spun ca trebuie sa platesc 32 de milioane lei vechi (3200 lei noi), ceea ce mi se pare de neconceput. Tin sa precizez ca recuperatorii ma contacteaza de cel putin 3 ani.
Eu am mai platit "suma minima de plata" cum imi spuneau ei, adica vreo 120 lei pe luna, dar nu in fiecare luna.
Intrebarea mea este Daca am mai platit din datorie firmei de recuperare, datoria mea se prescrie?
Mai sunt obligata sa o platesc (la recuperatori)?
prin plata ati intrerupt curgerea termenului de prescriptie, astfel ca, pentru a se prescrie dreptul lor de a va executa trebuie sa treaca 3 ani de la ultima plata si ei sa nu faca cerere de executare impotriva dumneavoastra.
ContSters277537
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua din nou. Din pacate nu am inteles diferenta. Ce se prescrie in 3 ani si ce se prescrie in 10 ani in cazul unei ipoteci pe un apartament pentru un credit ipotecar si unul de nevoi personale? Aceeasi garantie imobiliara la 2 credite adica.
Am inteles pina acum ca in 3 ani se prescrie dreptul bancii de a cere executarea silita a apartamentului ipotecat, asa este?
Atunci, in 10 ani ce se mai prescrie? Garantia imobiliara? Adica, ce inseamna asta, ca nu prea pricep.
Va rog lamuriti-ma si pe mine ca e foarte important sa inteleg.
MULTUMESC MULT DE TOT!
Stima.