avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare Irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare Irevocabila

Care este termenul limita in care se poate solicita unui angajator executarea unei hotarari judecatoresti irevocabile intr-un conflict de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 11 Iulie 2013
Termenul de a cere executarea silita a unei hotarari este de 3 ani de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita.

Codul de procedura civila, art. 705 - Termenul de prescripție
(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere executare silita lunga lunga Buna seara,sunt un debitor intr-un contract de credit,garantat cu imobil,am ajuns in faza de executare silita ,dar nu am mai primit nici o somatie de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita bogdanvl83 bogdanvl83 Buna seara. Am primit acasa o executare silita care are ca data 2013. Intrebarea e nu s-a prescris dupa 3 ani? Va multumec!! (vezi toată discuția)