avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat - violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat - violare de domiciliu

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la Barou impotriva unui avocat care a violat domiciliu , care a primit ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si sanctiune cu caracter administrativ ? A facut plangere impotriva ordonantelor date de procuror si i-a respins mentinandu-se ordonantele date,definitiva. Poate fi suspendat din profesia de avocat ?Astept un sfat si pareri ! MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 13 Iulie 2013
de ce nu aplica in practica? daca incalca prezumtia de nevinovatie, nu ar fi trebuit declarat neconstitutional? daca nu s-a intamplat asta pana acum, nu inseamna ca este legal si prin urmare isi produce efectele?
Eu ce sa inteleg ? Ca daca esti avocat poti face ce vrei , violezi un domiciliu , mai bati o baba, faci succesiunea dupa defunct la 2 zile de la inmormantare si esti si in litigiu cu adevaratul mostenitor , si ai portite de scapare ? Toate aceste fapte nu consituie pericol social si trecem cu vederea ? Asa face un avocat ? Daca cititi toate intrebarile puse de mine pe forum , ati vedea ca toate fac parte din aceeasi speta , una incurcata in care ma lupt cu un avocat si un notar corupt !!!De fapt cu un intreg sistem juridic bolnav !
De prezumtia de nevinovatie beneficiaza toata lumea si daca beneficiaza toata lumea este normal sa beneficieze si avocatii.

In cazul expus de dvs. s-a aplicat o sanctiune administrativa si este de prisos sa intram in alte detalii.
Suspendarea dintr-o anumită funcție nu înseamnă încălcarea prezumției de nevinovăție. Prin suspendare avocatul nu-și pierde calitatea de avocat ci doar nu-și poate exercita profesia pe durata pentru care este suspendat.
Și magistrații sunt suspendați din funcție la punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lor și nu le este încălcată prezumția de nevinovăție (art. 62 L303/2004)

Faptul că nu se aplică acel articol nu are legătură cu prezumția de nevinovăție. Aceasta este doar o motivare a neaplicării acelor prevederi. ;)

Referitor la speța concretă, atâta timp cât există o hotărâre definitivă prin care se stabilește nevinovăția peroanei repective, nu se mai pune problema ca baroul să mai dispună vreo măsură împotriva avocatului respectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Patrick_, utilizator
Si cine plateste prejudiciul in caz de nevinovatie?
Suspendarea inseamna interzicerea exercitarii profesiei de avocat.

Alte discuții în legătură

Suspendare din barou pe perioada urmaririi penale este constitutionala? predadan79 predadan79 Buna ziua, Este adevarat ca in Legea de reglementare a profesiei de avocat este stipulat, printr-un articol, ca un avocat va fi suspendat din Barou pe ... (vezi toată discuția)
Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)