avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat - violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat - violare de domiciliu

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la Barou impotriva unui avocat care a violat domiciliu , care a primit ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si sanctiune cu caracter administrativ ? A facut plangere impotriva ordonantelor date de procuror si i-a respins mentinandu-se ordonantele date,definitiva. Poate fi suspendat din profesia de avocat ?Astept un sfat si pareri ! MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 13 Iulie 2013
Teoretic recuperarea unui eventual prejudiciu se poate face printr-o acțiune civilă pe dreptul comun împotriva celui care a dispus suspendarea.
Practic însă prejudiciul ar putea fi recuperat doar dacă suspendarea s-a dispus nelegal, dar în cazul în care s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva avocatului suspendarea se dispune conform legii.

Oricum, dacă se pune în mișcare acțiunea penală împotriva unui avocat înseamnă că există mai mult decât simple indicii cu privire la săvârșirea faptei, deci o suspendare ar fi justificată indiferent de soluția cauzei.
Punerea in miscare a actiunii penale imi da un indiciu ca au ceva indicii...
Procurorii cred ei ca au ceva dar acel ceva poate fi insuficient...
Ca sa fie probe valide adesea poate fi un drum lung si sinuos...
Se poate astepta pana sa se solicite probe in aparare si sa fie pusa in miscare actiunea penala...
Dosarele nu se prezinta spre studiu si se incalca dreptul la aparare.
Este ceva foarte greu de explicat deoarece in procesul penal nu se stie niciodata cum se termina...

Revenind la suspendare, va pot spune ca nimeni nu doreste sa se complice si sa riste sa plateasca o suma de bani la avocat.Si baroul poate fi obligat.
Mie nu imi convine sa se achite din banii mei unui avocat care sta la plaja 2-3 ani, sau chiar mai mult daca cazul este complex, pana finalizeaza parchetul un dosar penal...
Cred ca la niciun avocat nu ii convine asa ceva...
In consecinta, in practica se asteapta solutia finala pentru a se respecta prezumtia de nevinovatie...

Cu titlu informativ va pot spune ca si parchetul general a facut mari eforturi sa obtina suspendare dar nu a obtinut...( este vorba de un caz mai vechi mediatizat)
Adica parchetul s-a implicat direct in asa ceva...

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din barou pe perioada urmaririi penale este constitutionala? predadan79 predadan79 Buna ziua, Este adevarat ca in Legea de reglementare a profesiei de avocat este stipulat, printr-un articol, ca un avocat va fi suspendat din Barou pe ... (vezi toată discuția)
Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)