Art respectiv incepe cu : "In sensul prezentei legi, prin membru de familie..", deci daca ar fi vb de violenta in familie se aplica si in cazul celor ce traiesc impreuna la fel ca si cei casatoriti, la fel ar fi daca ar solicita ajutorul de caldura.. dar asta nu inseamna ca au o familie care se intemeiaza pe o casatorie liber consimtita si ca drepturile sunt similiare cu ale sotilor.
Cu care din ei a incheiat proprietarul contractul ?
pt. gi-jane 2: din cate stiu orice persoana are obligatia de a-si declara starea civila la evidenta populatiei. Eu i-am sugerat sotiei din Ro sa-i ia cartea de identitate si s-o faca pierduta iar el, cand va trebui sa obtina alta CI va fi obligat legal sa-si declare starea civila avand in vedere ca doamna din afara Ro este tot romanca. Totusi, nimeni nu se poate juca de-a casatoriile prin fiecare tara din UE ! Daca nu se poate afla oficial starea civila a unei persoane, inseamna ca putem avea mai multe casatorii legale in diferite tari, nu?
contractul este incheiat cu ea.
Doamna, dvs intelegeti ca nu-i casatorit cu sora dvs ? Cum adica se joaca de-a casatoriile ? Trebuia, daca s-a casatorit in alta tara sa isi transcrie certificatul aici.
Chiar daca ii ca face pierdut buletin, omul va declara la evidenta populatiei ca e casatorit ( va prezenta certificatul de casatorie si copia), nu surorii dvs.
Daca dansa a incheiat contractul de chirie, sa ceara in instanta evacuarea lui.
Poate vb si cu proprietarul sa-l rezilieze contractul si sa se mute in alta parte sau poate vb si cu proprietarul si cu concubinul, poate il preia acesta sa ramana in ap.
Doamna moderator, mai de graba e o joaca ca s-o faca pe sora mea sa se casatoreasca cu el. Daca avea actul de casatorie el il arata fara prea multe discutii, sau cealalta il afisa clar pe e-mail celei din Ro, fara sa trimita e-mailuri josnice. Barbatul asta, mai mult fara serviciu decat cu serviciu s-a distrat putin pe afara, iar acum incerca sa 'forteze mana" sorei mele ca sa se casatoreasca. Prost nu e, dar e lenes si pretentios (nu vea sa lucreze oriunde)! De aceea sora mea nu s-a casatorit inca cu el.
Si daca sora mea va merge la evidenta populatiei dupa obtinerea noii CI (cand concubinul si-ar transcrie certificatul),sorei mele nu i se poate spune starea civila actuala a concubinului? Eu cred ca asta este o verificare pe care ar trebui s-o faca orice persoana implicata intr-o relatie cu cineva necunoscut. In Bucuresti nu poti cunoaste prea usor pe cineva, care poate vrea doar o distractie, in timp ce acasa are copii si sotie.
Ce lege obliga pe cineva sa-si transctie certificatul de casatorie, ori sa-si declare starea civila?
Vrea sa-i forteze mana sa se casatoreasca ? Poate cu altul.. altfel nu e logic. Cand vrei sa te insori cu o femeie nu-i zici.. vezi ca m-am insurat cu alta.
Daca se va casatori cu el, la depunerea actelor, se dau declaratii privind alte casatorii.
Art. 25 legea 119/1996
(1) Declaratia de casatorie se face personal de catre viitorii soti, in scris, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria competenta, misiunea diplomatica ori oficiul consular unde urmeaza a se incheia casatoria. In declaratia de casatorie, viitorii soti vor arata ca nu exista niciun impediment legal la casatorie
iar la art
art 41(3) Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca sunt inscrise sau transcrise in registrele de stare civila romane. Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila se efectueaza cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei. Cetateanul roman este obligat ca, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului sau a extrasului de stare civila, sa ceara transcrierea acestor acte la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza domiciliaza.
Cred ca e insurat cu cealalta asa cum e si cu sora dvs. Daca ar fi casatorit si inca proaspat, ar locui cu nevasta.