avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord Fond de Garantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord Fond de Garantare

Ne-am cunoscut, am cumparat un apartament prin Prima Casa, si apoi ne-am casatorit. Am divortat la 1 an prin notariat si acum dorim sa facem partajul notarial la imobilul respectiv. Notarul insa nu face nimic fara acordul bancii si al Fondului de Garantare. Banca da acordul, dar Fondul nu. Intrebarea mea este : poate Fondul refuza de principiu acordul ? Poate refuza fara un motiv ? Ce se poate face in aceasta situatie ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:11, 22 Iulie 2013
Poate refuza. Dvs aveti o interdictie de instrainare de 5 ani. Si partajul este pana la urma o instrainare a unei cote parti din imobil.
Este adevarat.
Dar in ultima reglementare se spune ca (art. 10.3.) - (1) Finantatorul isi exprima acordul ... pentru preluarea finantarii garantate si a dreptului de proprietate asupra locuintei/locuintei viitoare in cadrul programului de catre:
a) ...
b) oricare dintre coproprietari, in vederea intregirii dreptului de proprietate ori maririi cotei-parti din dreptul de proprietate; sau
c) unul dintre soti, ca efect al partajului, in conditiile legii

Cum trebuie sa inteleg acest lucru ?
Multumesc.
Trebuie sa l intelegeti ca atare, insa fara acordul Bancii si a Fondului de Garantare nu se poate face acest lucru. Este simplu!
Dar acordul Fondului nu trebuie motivat ?
Interdictia este valabila penstru instrainare.Domnule notar, sunteti absolut sigur ca partajul este o instrainare ? Eu nu doresc sa instrainez nimic; eu doar partajez. Sunteti sigur pe aceasta idee ?

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Prima casa perioada de 5 ani fulminator fulminator Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa 1 in dec. 2009. Dupa cum stiti, exista o perioada de 5 ani in care nu ai voie sa instrainezi ... (vezi toată discuția)
Apartament "prima casa" partaj divort divort2011 divort2011 Buna ziua! Sunt in situatia urmatoare: la inceputul acestui an am cumparat un apartament prin programul \"prima casa\". Ma aflu in pragul unui divort si as ... (vezi toată discuția)