avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua !!! Am divortat in fbruarie anul curent si am cazut de comun acord cu fostul sot sa avem custodie comuna in ceea ce priveste copilul !!! As dori sa stiu ce drepturi are astfel tatal tinanad cont ca domiciliul copilului s-a stabilit la mine. multumesc!
Nu are conditii in sensul ca nu are o locuinta stabila ,sta intr-o chirie cu actuala prietena ! Nu i-am refuzat niciodata dreptul de as vizita fiul ,intr-o perioda chiar ii trimiteam si bani de drum numai sa vina la copil iar el intr-un an cred ca a venit doar de 2 ori la el!!!
Stimata Raluka,
Nu va puteti lega de conditiile de trai ale tatalui,prezenta lui in preama copilului depaseste inconvenientele locative. Bunaoara, la aceeasi argumentatie ca a dvs.: inexistenta unui domiciliu stabil si inexistenta unei anchete psihosociale la adresa declarata de tata - adresa neconfirmata prin C.I. - o instanta de apel a conchis ca "contestatoarea nu a putut demonstra REFUZUL locatarilor de la adresa indicata de a gazdui mama si minorul", in plus, in decizia data, a stabilit program de vizitare cu ridicarea minorului, de sambata pana duminica "La locatia din Romania aleasa de reclamant", asa ca locatia poate fi si un cort, si o gura de canal.
Sunteti totusi avantajata ca alaturi de tatic este prietena dansului, o femeie, care banuiesc ca are instincte materne.
bun, astea sunt drepturile pe care le are,dar obligatiile lui fata de copil care sunt?
Eu exercit deocamdata obligatiile amandurora pt ca el isi cere drepturile dar de obligatii fuge!!
Martonze a scris:

asa ca locatia poate fi si un cort, si o gura de canal.



Nu chiar, daca puteti face dovada. Altfel, se prezuma ca e de buna credinta si cat nu se face dovada ca e iresponsabil, ca nu ar vrea raul copilului sau, nu e motiv pt a respinge cererea de vizita.
Oricum, nu se muta acolo, ci e vb de o vizita de cateva zile.
Daca s-ar duce la munte in excursie, cred ca poate fi vb si de cort, nu toti stau la 5 stele.
Prin ce ziceti @raluka, nu inseamna ca nu are conditii, nu toti parintii stau in case proprietate si e dreptul tatalui sa stea cu o femeie.
Cum sunteti dvs parinte e si el, mai cu capul in nori si cu obligatii mai putine, dar e important si bine pana la urma pt copil ca vrea sa-l ia in vizita.

De care obligatii fuge ?
E angajat ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
merge dintr-un loc de munca in altul nu e stabil de ex. ultima data a lucrat cu acte 2 sapt dupa care si-a dat demisia cand a aflat ca eram pusa in tema cu locul lui de munca.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta modificare program vizita minor mona1928 mona1928 buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)