Am lucrat din 2007 pana in nov 2011 din nov 2011 pana in iunie 2012 am fost in somaj,din iunie pana in sept 2012 am lucrat cu carte de munca si din ian 2013 pana in prezent ,pot beneficia de indemnizatie daca am 3 luni intrerupere pe cartea de munca?am fost plecata din tara in acest timp si dupa ce-am venit m-am angajat in decembrie dar contractul l-au facut din ianurie?pot sa platesc undevea din urma pe cele 3 luni sau pot face ceva....???
Ar trebui sa se incheie retroactiv un contract de munca sau un alt tip de contract civil pentru acea perioada , astfel incat sa puteti proba ca ati realizat venituri si pentru perioada care va lipseste.
imi puteti explica mai exact cum asi putea proceda?
fosta mea sefa ar putea sa imi incheie un contract retroactiv pe acea perioada ?
sau ma pot ruga de cineva sa imi faca un contrac retroactiv pe acea perioada?
...pe mine ma mai intereseaza si daca sunt de platit amenzi sau altceva,ca daca ar fi nimeni nu ar fi de acord sa ma ajute sau sa ii penalizeze intr-un fel.
cum pot sa ii explic contabilei de la fosul loc de munca ca imi poate incheia un contract retroactiv pe acea perioada fara sa afecteze firma?va multumesc pentru toate informatile
E mai complicat:
- va trebui sa plateasca o amenda contraventionala, data de ITM;
- va trebui sa faca declaratii rectificative (D112) pentru lunile in cauza.
Am intales ca tatal copilului poate sa beneficieze de indemnizatia copilulu sa ia 500 de lei fara a fi nevoie sa isi ia CCC si sa mearga la munca,este adevarat se poate acest lucru?
mentionez ca tatal nu este casatorit cu mama copilului ,sunt divortati .
Ar fi exceptional de bine daca tatal copilului poate sa ia acei bani si sa lucreze ca in acest fel nu mi-as mai face eu griji ca nu ii primesc .