avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social (gravida fara loc de munca)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social (gravida fara loc de munca)

Buna. Nu mai lucrez de anul trecut din septembrie si sunt insarcinata in 4 luni.Stiu ca nu pot beneficia de drepturile unei gravide salariate,dar ceea ce ma intereseaza pe mine este ca momentan sunt in situatia de a nu avea un venit.Nu sunt casatorita,primesc un ajutor financiar minim neoficial,din partea tatalui copilului meu si desi am incercat, nu ma angajeaza nimeni,insarcinata fiind.Am un card de cumparaturi de pe vremea cand lucram pe care il mai folosesc din cand in cand,insa pt sumele folosite platesc dobanda,poate fi considerat venit? As putea beneficia de ajutor social ? As prefera sa lucrez si sa castig mai mult decat banii aia amarati de la stat,dar e greu cu locurile de munca si neansarcinata fiind,daramite asa.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Fifi2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:52, 14 Iulie 2013
OUG nr. 42/2013(modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum si pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei)stabileste la art 4 ca incepand cu 1 iulie 2013 pentru o persoana singura venitul minim garantat este 0.271 ISR .
ISR- indicator social de referinta care la nivelul anului 2013 este 500 lei
In traducere libera venitul la care aveti dreptul este 500*0.271 =135,5 lei.
Dupa ce veti naste, veti fi 2 persoane, iar calculul va fi 500*0.488 =244 lei/luna(adaugati si 200 lei alocatia copilului...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de venit minim garantat sau alocatie sustinere familie Mira_A Mira_A care este venitul net pe mebru de familie pentru a putea de neficia de venit minim garantat sau alocatie de sustinere familie? va multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturi sociale: calculul ajutorului social pentru o mama cu 7 copiii CodrinaSilvia CodrinaSilvia As dori sa stiu cum se calculeaza ajutorul social, alocatia pentru copii si alocatia suplimentara pentru familie monoparentala pentru o mama singura cu 7 copii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie minima pt ccc andresssa1234 andresssa1234 Buna ziua Am inceput de curand un proiect de ajutor al femeilor defavorizate si as vrea sa vad ce pot face pt cele cu copii mici sau care nasc anul ... (vezi toată discuția)