avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz profesor facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz profesor facultate

sunt student anul 3 fr drept la facultatea x in cluj am sustinut sesiunea de vara cu succes in afara unui examen unde s_au intamplat urmatoarele>am predat lucrarea scrisa pe catedra am semnat si m_am intors sa imi iau lucrurile de langa banca unde am stat si in timp ce ieseam din examen domnul profesor mi_a luat pur si simplu cartea din mana ,dupa care am iesit din sala.La afisarea rezultatelor aflu cu stupoare ca am primit nota 1 deoarece am fost gasit cu cartea in banca,fapt consemnat pe lucrarea mea sub semnatura de domnul profesor,Am facut contestatie si comisia a constatat ca nu s_a comis nici o frauda si anuleaza inscrisul domnului profesor de pe lucrarea mea si imi modifica nota .Vreau sa stiu incadrarea fatei domnului profesor sau ceva pareri despre ce s_a intamplat pt ce eu nu vreau sa o las asa.
VA ROG UN RASPUNS !!!!!NU CRED CA NU STITI CA EXISTA ASFEL DE PROFESORI DIN CAUZA CARORA NU POTI SA ITI FINALIZEZI STUDIILE!
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
ady76, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:00, 10 Noiembrie 2013
Fratiuc, intreaba daca facultatea e de stat sau privata.
Daca e de stat, profu ala e toata ziua functionar public - mana pe carte, art. 147 alin. 1 din Codul penal, lasa legea cu functionarii publici, ca si parlamentarii au incercat sa zica ca ei nu ''este'' functionar public, dar nu a tinut. In penal e altceva.
Deci, distinsule autor al acestui thread, e facultate de stat oder nein?
Functionarii publici sunt persoanele care exercita prerogative de putere publica in serviciul institutiilor publice.
Va puteti lamuri citind acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

Universitatile nu sunt institutii publice.
Dar de art 246 cp si art 258cp fapta se incadreaza oare?
ady76 a scris:
oare e functionar public?

daca a gresit trebuie sa raspunda penal sau disciplinar!disciplinar nu pot si mi_a ramas cealalta varianta sau am alta?puteti sa imi scrieti si pe mail

Există două noţiuni "funcţionar public" în legislaţie. Trebuie să distingeţi între funcţionarul public astfel cum este el definit în Codul penal şi noţiunea de funcţionar public reglementată prin Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

Noţiunea de funcţionar public, astfel cum este ea reglementată prin Legea nr. 188/1999, aparţine materiei dreptului administrativ. Definiţia dată de Codul penal funcţionarului public aparţine materiei dreptului penal.

Prin urmare, discutăm despre două noţiuni distincte, una care aparţine materiei dreptului penal, iar cealaltă care aparţine materiei dreptului administrativ. Cele două noţiuni nu se confundă, întrucât instituţiile care aparţin celor două materii nu se pot confunda niciodată.

Profesorul universitar din speţa dvs. este funcţionar public sau funcționar din punctul de vedere al legii penale, însă nu este funcţionar public din punctul de vedere al Legii nr. 188/1999. Asta înseamnă că, dacă este cazul, răspunde:
- disciplinar potrivit dispozițiilor Codului muncii;
- penal, ca funcționar public dacă universitatea este una de stat, sau ca funcționar dacă este o universitate particulară, potrivit dispoziţiilor Codului penal.


ady76 a scris:
Dar de art 246 cp si art 258cp fapta se incadreaza oare?

La această întrebare nu am un răspuns pentru că excede specializării mele (cu o paranteză de rigoare referitoare la faptul că încadrarea o fac organele penale competente, dvs. doar sesizați posibila săvârșire a unei infracţiuni). Pentru că plângerea penală este ceva foarte serios, e bine să discutaţi despre formularea ei cu un specialist, faţă în faţă.
conform Art. 1 din Legea nr.238 din 23 aprilie 2002, si conform Art. 10 alin. 1 din Legea nr. 1/2011, este o institutie de interes si utilitate publica, incadrandu-se la art. 145?
asta am gasit undeva.........

Alte discuții în legătură

Un medic veterinar încadrat cu contract de muncã pe perioadã determinatã are calitatea de funcþionar public? wap54 wap54 Un medic veterinar incadrat cu contract de munca pe perioada determinata are calitatea de FUNCTIONAR PUBLIC? Aceasta calitate este determinata de natura ... (vezi toată discuția)
Functionar public sau functionar? sake sake Buna ziua, Am o disputa cu niste colegi, referitor la: Art. 145 - Public Prin termenul „public“ se înţelege tot ce priveşte autorităţile ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)