avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vaduva este obligata la certificatul de mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vaduva este obligata la certificatul de mostenitor?

Buna seara! In cazul ce urmeaza sa il prezint si in care sa va solicit cu rugaminte consultanta este vorba despre un mare semn de intrebare al carui raspuns, fara ajutorul dumneavoastra nu reusesc sa il detin, dupa cum urmeaza:
Vaduva ( in varsta de 68 de ani, casatorita legitim in anul 1966), figureaza in registrul agricol cu proprietatea rezultata in urma casatoriei (sotul decedat in anul 1995). Din anul decesului pana in prezent nu s-a efectuat dezbaterea succesiunii in cadrul procedurii notariale si deci nu poseda certificat de mostenitor.
La contribuirea bunei intretineri a gospodariei, vaduva doreste construirea gardului de imprejmuire a terenului intravilan. La aceasta se necesita autorizatie de constructie (neexistand gard construit anterior).
La solicitarea informatiilor de drept, vaduvei i se cere certificatul de mostenitor, nefiind de folos adeverinta de la registrul agricol.
Dar vaduva, in varsta de 68 de ani, nu isi permite financiar dezbaterea mostenirii.
Ce este de facut in cazul dat?


.
Fara certificat de mostenitor prin care sa ateste ca dansa este mostenitorul defunctului sot nu se poate. Trebuie dezbatuta mostenirea. Defunctul mai avea si alte rude?
Va multumesc pentru sprijinul raspunsurilor dumneavoastra! Defunctul are (din casatoria mentionata) 4 copii si din casatorie anterioara o fiica ce nu i se cunoaste adresa de domiciliu deoarece relatiile intre parti sunt incetate inca din 1964 (an in care a rezultat divortul primei casatorii).
Deci la mostenire vin Sotia si cei patru copii. Fara dezbaterea succesorala la notar sau instanta nu se poate face nimic.
Joha a scris:

Deci la mostenire vin Sotia si cei patru copii. Fara dezbaterea succesorala la notar sau instanta nu se poate face nimic.


și pe ce motiv își pierde dreptul de moștenire copilul din căsătoria anterioară?

Nu isi perde , mea culpa m am incurcat in numarul de copii , deci sunt 5 copii. si celo din afara casatoriei are acelasi drepturi ca si cei din casatorie.

Alte discuții în legătură

Este necesar autorizatie pde constructie pentru un gard din plasa de sarma? 30 LAURA 30 LAURA Buna, Am citit pe forum in data de 10.07.2009 ca ati dezbatut un subiect care ma intereseaza si pe mine. Este vorba despre autorizatia de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cu ingaduinta dvs va supun atentiei urmatoarea speta: ... florin0369 florin0369 Buna ziua! Cu ingaduinta dvs va supun atentiei urmatoarea speta: In urma cu aproximativ 15 ani am construit un gard imprejmuitor confectiont din temelie din ... (vezi toată discuția)
Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc ... Flavius900 Flavius900 Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc cu plasa de sarma(stalpi de metal infipti in pamant de care sa leg plasa de sarma. Am ... (vezi toată discuția)