avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cu ingaduinta dvs va supun atentiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cu ingaduinta dvs va supun atentiei urmatoarea speta: ...

Buna ziua!
Cu ingaduinta dvs va supun atentiei urmatoarea speta:
In urma cu aproximativ 15 ani am construit un gard imprejmuitor confectiont din temelie din ciment cu stalpi din teava metalica si uluca din lemn de stejar. Pentru construirea gradului vecinul nu a contribuit cu nimic, toata cheltuiala fiind facuta de mine. De ceva timp am vazut ca gardul a inceput sa se lase catre vecin fiind diferenta de nivel intre proprietati, desi fundatia a fost facuta la aproximativ 40 cm. am constatat ca pe partea cu vecinul betonul care ar fi trebuit sa fie in pamant este acum la suprafata ( probabil ca vecinul a vrut sa isi niveleze terenul si a sapat pamanul de langa gard).. I-am atras atentia si l-am rugat sa faca ceva sa stabilizeze gardul pentru a nu se darama insa el nu vrea, zicand sa il fac eu, ca este gardul meu si el nu are bani de asa ceva.
Tin sa precizez ca nu am proiect tehnic pentru construirea gardului, iar inainte era confectionat din plasa din sarma tip rabitz si maracini.
Credeti ca daca il actionez in instanta se poate sa il oblige sa faca stalpi sau altceva pentru stabilizarea gardului? Deasemenea mai pot sa ii cer despagubiri pentru investitia facuta pentru gard daca a trecut atata timp de la construire si avand in vedere ca nu posed acte pentru cumpararea materialelor mai ales ca uluca si latii le-am cumprat din targ?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: florin0369 , utilizator 11:54, 1 Octombrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmiure teren corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Am cumparat un teren de 2000 mp intr-o comuna din Calarasi. Terenul este intravilan arabil. Am vecini la N, E si V, iar la S strada. In memoriul ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Vaduva este obligata la certificatul de mostenitor? geea_the_first geea_the_first Buna seara! In cazul ce urmeaza sa il prezint si in care sa va solicit cu rugaminte consultanta este vorba despre un mare semn de intrebare al carui raspuns, ... (vezi toată discuția)