avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar - prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar - prescriptie

Buna,


In decembrie 2007 am incheiat un credit bancar pe 10 ani. In 2009 am platit ultima rata cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit un telefon prin care sunt anuntat ca datoria mea a fost cesionata unei companii de recuperari. Intrebarea mea este: daca in viitor vor incerca sa ma execute silit voi putea ivoca cu succes prescriptia de 3 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 12:15, 29 Noiembrie 2015
Pentru a opera prescriptia trebuie ca termenul de prescriptie respectiv sa nu fi fost suspendat/intrerupt in vreun fel; daca nu au intervenit astfel de incidente puteti sa invocati prescrierea doar in cazul ratelor al caror termen de plata este mai vechi de 3 ani!
Pentru fiecare rata in parte? Dar atunci de ce in ianuarie 2010 mi-au spus ca acest credit este scadent anticipat acestia sustinand ca as avea de plata intreaga suma? Chiar si asa au optiunea sa ceara pt fiecare rata in parte? Nu prea are logica pt mine.
În acest caz, la data declarării exigibilitășii anticipate a început să curgă un unic termen de prescripție. aveți o notificare în acest sens?
In ianuarie 2010 am primit o notificare simpla prin care mi se comunica ca banca X a cesionat creditul firmei cutare si ca am o anumita suma de plata, suma care era egala cu creditul restant de plata. Daca era valabil ideea cu "pt fiecare rata in parte" presupun ca in acea scrisoare nu-mi cereau sa platesc intreaga suma creditata, nu? Si atunci acel termen de 3 ani nu curge de la acea notificare, cel putin?
Da. Sunteți norocos, dreptul lor de a vă executa este prescris. Nu puteau cesiona decât o creanță, implicit era declarată scadența anticipată.

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)