avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Cu Probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Cu Probleme

Buna ziua.
Bunicul meu in 93' ia facut acte pe unde teren mamei mele(unde a si terminat de construit in 95 o casa)
In 94 cand sau eliberat titlurile de proprietate terenul pe care este construit casa mami mele apare in titlu.Nu prea am bagat atunci de seama crezand ca autorizatiile ptr casa sau facut in 93 si titlurile in 94.
Pana astazi cand cei doi bunici ai mei au murit si trebuie facuta sucesiune.Din 95 eu platesc taxe si impozite la primarie....mare mi-a fost mirarea cand de cateva zile am fost la primaria satului respectiv afland ca terenul respectiv apare si la mama si la bunic si ca se face sucesiunea pe acel teren pe care mama are casa.Mama mea la primarie nu avea niciun act nici macar actele (proiectul casei,certificatul de urbanism din 93...pe care eu le am) dar ei din 95 lua impozit pe acelasi teren de 2 ori
Vreau sa va intreb ce se poate face in aceste cazuri.
Din cate am inteles mama ramane cu casa construita de ea si fratele dansei cu casa batraneasca.....dar nu prea imi convine ca mama a avut grija de ei 15 ani....fratele stand la doua case de parinti in 15 ani nici buna ziua nu le-a dat.Astept un raspuns :(
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 21:18, 19 Martie 2009
cum i-a facut bunicul acte pe teren mamei?Ce inscrisuri aveti?In functie de acestea se poate solicita nulitatea titlului de proprietate...
Asta sunt si eu curios sa aflu.In 93' nu se eliberasera titluri de propietate
Dar din 95' de cand sa terminat casa de ridicat absolut totul vine pe numele mamei,impozit pe casa si teren,lumina,telefon,etc
Am urmatoarele acte pe numele mamei : Proiect casa,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Dar tot nu inteleg cum naiba mai apare terenul la bunicul meu......si la mama in acelsi timp....ca sa luat impozit de 2 ori pe el :))
se poate face o tranzactie la dezbaterea succesiunii, intre mama dvs.si fratele, astfel dumneaei sa-i revina sup. de teren de sub casa, si eventual fratele ramane cu casa batraneasca daca asta este vointa lor.
oricum, daca nu exista titlu de proprietate pe numele mamei in ceea ce priveste intreaga sup. de teren, trebuie sa stiti ca mama dvs. are dreptul si la casa batraneasca , intrucat aceasta a apartinut parintilor sai, avand aceleasi drepturi ca si fratele.
Am vorbit cu avocatul care se ocupa de succesiune.el nu stia nimic ca pe terenul ala exista o casa :)....unchiul meu vroia sa ia toata casa batraneasca plus terenul de sub ea plus jumate din terenurile extravilane(si sa ne lasa noua casa construita de mama....ce idiot :| )
I-am dat actele de sus plus chitanta de la impozit de la casa mamei si a depus o cere la judecatorie sa scoata terenul din sucesiune cel care apare in titlu de propietate si apartine mamei mele.....sper sa se rezolve pana la urma
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
relumarius, utilizator
a
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
relumarius, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte de propietate lipsa mioararadu mioararadu buna ziua nu stiu daca titlul e bun dar nu stiu ce titlu sa pun ,spre surprinderea mea am aflat ca parintii mei ambii decedati de 23 de ani mama si tata de 17 ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in situatia aceasta... ContSters118604 ContSters118604 Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face ... (vezi toată discuția)
Titlu partial de proprietate adriantudorache adriantudorache am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute.intai sa explic despre ce este vorba.mama mea are de la parintii ei o casa batraneasca cu terenul ... (vezi toată discuția)