avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare metrologica apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare metrologica apometre

As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 14:41, 29 Decembrie 2013
Eu, la cererea locatarilor (dupa ce i-am convins ca e necesara aceasta verificare) am selectat o firma de instalatii din 3 care au trimis oferta si am procedat la verificarea pe intreaga asociatie fiecare proprietar platind operatiunea direct operatorilor respectivi. S-a realizat in 2 etape la distanta de 2 saptamani, 12/15 apartamente/etapa.
Individual, cativa dintre locatari au chemat ulterior aceeasi firma instalatori - care au intervenit la un pret mai mare iar altii s-au adresat direct la firma la care s-a realizat verificarea apometrelor si acestia au venit fara probleme la un pret putin mai mic.
Firmele care refuza astfel de lucrari o fac pentru ca sunt nevoiti sa ia un pret mare individual care nu acopera mereu manopera, transportul...pe cand daca este vorba de grup, pretul este negociat la un nivel mai mic.
Varianta cea mai buna, acum, dupa experienta avuta, este ca asociatia sa organizeze procedura de verificare si sa selecteze direct o firma care are autorizarea BRML + banc de probe pentru realizarea verificarii.
Plata procedurilor este corect sa fie achitata de fiecare dintre proprietari direct prestatorilor.
Conditia esentiala este ca toti locatarii sa fie acasa la data si in intervalul orar stabilit.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Da, e cel mai corect mod de a efectua aceasta operatiune. Mai greu este sa-i determini pe locatari sa fie acasa sau sa asigure cumva accesul in apartament si plata la demontarea apometrelor.
Am discutat acum la telefon cu unul dintre reprezentantii firmelor pe care le am in vedere la prezentarea de oferte comitetului si imi explica ca el poate sa faca o reducere la minim a verificarii (16.5 lei cu sigilii de plastic care odata rupte nu se mai pot lega ..sau 15 lei cu sigilii de plumb, dar mai nesigure) daca asociatia ii asigura un front de lucru mai mare. A acceptat plata direct de la proprietar. La mine chestiunea cu "locatarul acasa" este ingrozitoare. Nu cred sa existe un bloc mai indisciplinat ca al meu! :)
Preturile pe care le-am mentionat includ verificarea in jur de 15 lei si sigiliul 10 lei. Asta este ce am gasit eu. Si da nu se deplaseaza decat pt toata asociatia ca altfel nu isi acopera cheltuiala cu transportu.
Problema e ca pe asociatie sa se faca... cred ca o sa treaca mult si bine.
La mine problema este atat la locatari cat si la administrator, care nu isi da interesul sau isi vede interesul, depinde sub ce forma poti sa privesti lucrurile.
Eu unu as fi vrut sa fac aceasta verificare ca sa il pot da in judecata pentru consumul exagerat de apa pe care il am si insista sa il platesc.
Iar un apometru nou pleaca de la 60 de lei cu tot cu manopera de instalare. Asa ca ce sa fac? Sa imi iau 6 contoare noi?
Faceti o sesizare scrisa presedintelui asociatiei si propuneti-i sa va ocupati de gasirea ofertelor. Dupa ce se hotarasc asupra firmei, administratorul se poate ocupa de organizarea acestei actiuni, ca nu se face batand din palme, instant la toata lumea. Dureaza ceva vreme....

Administratorul trebuie sa scrie un afis ca sa instiinteze pe toata lumea si ceva instructiuni despre modul cum se vor desfasura lucrurile. ...
Stiu cum e doamna elga50...
Doar ca in cazul asociatiei din care fac parte, i-a luat 2 ani sa se schimba in asociatie de proprietari... Apoi inca 1 luna sa se faca alegerea de presedinte... care se pare ca nu mai vrea sa fie presedinte. Iar de 3 luni se chinuie sa se hotarasca cu presedintele. Tot de 3 luni s-a discutat si de apometre, dar nu s-a facut nimic. Tot de atunci se chinuie sa depuna dosarul pentru reabilitare termica. Si multe altele.
Tot acum 3 luni s-a luat hotararea sa se angajeze o firma care sa se ocupe de contabilitate si ce mai trebuie, sau o persoana... Am adunat personal oferte si le-am dat. Nu a sunat nicaieri.
Tot de atunci s-a hotarat sa se faca economie pe scara de curent. Montarea de becuri cu senzor.. etc. Impreuna cu un vecin am adunat oferte, am facut un studiu de amortizare al investitiei. N-a facut nimic altceva decat sa lase toate becurile de pe scara sa se arda si nu lea mai schimbat. Mai mult de jumatate de scara de 2 luni e in bezna pe casa scarii. Cei drept se face economie :)))))

Doamna elga50 nu vreti sa veniti si la noi in bloc :))?

Alte discuții în legătură

Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)
Asociatia si apometrele ContSters205948 ContSters205948 MI SA PUS UN ANUNT la scara blocului ca cei care are peste 5 ani apometre sa fie schimbate in caz ca le schimba sint trecuti la pausal ca sunt pierderii cel ... (vezi toată discuția)
Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)