Speta in cauza se refera la urmatorul caz: 3 frati vor sa dezbata mostenirea dupa parintii decedati. Avand in vedere ca fratii nu s-au inteles pe cale amiabila, 2 dintre ei l-au dat in judecata pe cel de-al treilea. Dupa cateva termene de judecata si incercari de rezolvare pe cale amiabila solicitate de judecator, acesta hotaraste suspendarea procesului pentru ca nu exista acte de proprietate pentru masa succesorala (terenuri + casa). Intrebarea mea este care-i procedura de a finaliza aceasta succesiune tinand cont ca niciun locuitor al comunei respective nu are act de proprietate (in cel mai bun caz chitante de mana sau altele asemenea)? Precizez ca localitatea respectiva nu a fost niciodata colectivizata, iar Anexa 24 data de primarie are la baza informatii din 1960, actualizate in baza unor inscrisuri/ declaratii locale date de cei care stapanesc de drept pamanturile respective.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra.
Uzucapiuni
ContSters127432
In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea
zodiac
As dori sa ma ajutati cu un sfat:
Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)