avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Internetul uneori o capcana sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Internetul uneori o capcana sau nu?

Speta:
Un tanar < X.> pasionat de internet ca majoritatea tinerilor in ziua de azi, gaseste un anumit site international cu vanzari online.Acest site online comercializa pe baza de comanda si o anumita cantitate(produse de incaltaminte,imbracaminte si parfumerie ).
Tanarul se inscrie in acest site online ,isi gaseste cu usurinta cativa clienti face primele comenzi ,livreaza o anumita suma de bani in contul specificat in site-ul respectiv,isi opreste un comision de 15%(asa se proceda),pachetele ajung la destinatie,toata lumea este multumita.Clientii si comenzile apar din ce in ce mai multe si toata aceasta afacere merge perfect timp de vreo cateva luni bune.
Problema este:
1 Firma online folosea "Posta internationala 'pentru livrarea pachetelor.
2.Odata ajunse la vama erau ridicate de o alta persoana .PersoanaZ ridica coletele pe baza de semnatura si un act de identitate(avea un commision de 5%pentru aceasta afacere).
3. Acesta trimitea printr-o firma de curierat pachetele la destinatia tanarului nostru X
Insa la un moment dat tanarul nostru X nu mai primeste ultimele pachete,desi banii au fost depusi in contul acestui site.Clientii tanarului isi cer banii inapoi si asa au aparut marile probleme ale tanarului.
Acesta incearca sa faca anumite investigatii pe cont propriu.Ia legatura telephonic cu site-ul respectiv,acestia demonstreaza cu acte in regula ca pachetele respective au fost trimise si ridicate.
Persoana Z sutine ca el nu a ridicat si nu a primit nimic.

INTREBARE:care este solutia legala in aceasta speta?
astept urgent sugestiile de la voi

Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
ContSters62871, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62871 , utilizator 07:43, 14 Martie 2009
In mod firesc , ar trebui sa existe o persoana care administreaza , controleaza respectivul site , care ar trebui identificata si contactata .Ce ne puteti spune in acest sens ?
De unde erau ridicate , pt prima data , produsele?
Ar putea fi verificat si respectivul cont...
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1-Admnistratorul respectivului site este persoana juridica din afara granitei tarii noastre.
2-Din cate cunosc ar fi doua vb despre 2 conturi respectiv in euro si celalalt in dolari.Vor fi verificate cat de curand!
3-Iar pachetele cu respectivele bunuri erau primite la vama.In speta respectiva ar fi banuiala ca de acolo au cam disparut acele bunuri!
4-Tin sa specific ca Persoana Z din speta,nu a fost niciodata cunoscuta decat prin telefon.Aceasta Persoana Z fiind imputernicita de catre Tanarul X sa ridice coletele de la vama prin cunoasterea unui ID(de pe site-ul respectiv), ba mai mult se pare ca nu au fost platite nici taxele vamale,desi aceste colete ar fi fost ridicate,iar sumele incasate de Persoana Z care au fost incasate de la Tanarul X reprezentau doar o treime din valoarea vamala.

Oricum multumesc pentru sfaturi si interes pentru aceasta speta!
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)