avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - plata zilelor de concediu neefectuate - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - plata zilelor de concediu neefectuate - salarii diferite/intrebare??!!

Buna ziua,

O sa incep cu o scurta povestioara.
Lucrez intr-o companie din 2004. Pe atunci eram micut si prostut si nu prea mi-am luat concediu.
Am ajuns totusi la momentul in care m-am gandit ca am nevoie de o schimbare si mi-am dat demisia.
Conform situatiei de la resurse umane la capitolul "zile de concediu neefectuate" in dreptul meu apar 70 zile!!! (pentru anii 2004-2005-2006-2007-2008, fara 2009-deocamdata).
In acei ani am avut salarii diferite. Au fost 2 renegocieri salariale, deci am avut un salariu in 2004, apoi s-a modificat in 2006 si iar in 2007.
De curand mi s-a modificat iar salariu.
Stiu ca zilele de concediu neefectuat trebuiesc platite in momentul desfacerii contractului de munca.
Intrebarea mea suna in modul urmator:
Acele zile libere care trebuiesc platite in momentul in care plec, la ce salariu vor fi incadrate? Se vor calcula la salariu din perioada respectiva sau se ia in calcul totalul zilelor neefectuate, urmand a fi platite la salariu de acum?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:21, 19 Iunie 2009
Tot din Codul muncii:
Art. 283. - (1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca;
b) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care s-a comunicat decizia de sanctionare disciplinara;
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;
d) pe toata durata existentei contractului, in cazul in care se solicita constatarea nulitatii unui contract individual sau colectiv de munca ori a unor clauze ale acestuia;
e) in termen de 6 luni de la data nasterii dreptului la actiune, in cazul neexecutarii contractului colectiv de munca ori a unor clauze ale acestuia.
(2) In toate situatiile, altele decat cele prevazute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data nasterii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant margareta teodorescu margareta teodorescu Daca un angajat pleaca de la firma la care a lucrat timp de 4 ani si nu a beneficiat niciodata de concediu de odihna angajatorul este obligat sa-i plateasca ... (vezi toată discuția)
Decizie de preaviz ioanna_c ioanna_c buna ziua. sunt inginer la o firma de constructii. astzi am primit hartiile de preaviz pentru desfacerea contractului de munca incepand din data de 16 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna pycone80 pycone80 buna ziua.ma numesc catalin.sunt angajat la o societate din 7.10.2011 si pana in prezent.as dori sa stiu daca patronul este obligat sami dea banii pe concediul ... (vezi toată discuția)