avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei


Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa:
Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a acestui parchet sa dispus neanceperea urmariri penale in temeiul disp.art.230 rap.la.art.10 lit.b1 din C.P cu referire la art.18,1 al.3 C.p
In baza art.230 C.p.p pentru fapta sarvarsita vi sa aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzi in suma de 700 ron si cheltuieli judiciare 0 ron
Inpotriva ordonantei puteti face plangere la primul procuror al parchetului de pe langa judecatoria sectorului 6 bucuresti in termen de 20 de zile de la data primiri comunicarii.
Am facut contestatia la ordonanta si timp de 20 de zile nam primit nici un raspuns am facut plangere la judecatoria sectorului 6 si am primit o citatie in care scrie ca sunt chemat in fata instantei ziua si ora respectiva....
Intrebarea este mi se da in mod obligatoriu un avocat din oficiu???eu nu as vrea am facut plangerea tocamai sa scap de o amenda de 700 ron nu sa mai dau alti bani in plus..
trebuie neaparat sa ma prezint in instanta sa-mi sustiu cauza??cand am formulat plangerea am scris si am atasat documente in apararea mea nu stiu ce as mai putea spune in plus...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 08:44, 17 Iulie 2013
Nu este obligatorie asistenta unui avocat din oficiu. Trebuie sa solicitati acest lucru instantei si sa vedeti daca vi se aproba. In caz contrar va tb sa va sustineti singur cauza.
Dar daca nu ma prezint nu se judeca si in lipsa ?
In cazul in care nu va prezentati se va judeca in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ordonanta ContSters292831 ContSters292831 Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa: Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a ... (vezi toată discuția)
Cerere tip plangere ContSters292831 ContSters292831 Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa: Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a ... (vezi toată discuția)
Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)