avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere Tip Plangere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere Tip Plangere


Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa:
Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a acestui parchet sa dispus neanceperea urmariri penale in temeiul disp.art.230 rap.la.art.10 lit.b1 din C.P cu referire la art.18,1 al.3 C.p
In baza art.230 C.p.p pentru fapta sarvarsita vi sa aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzi in suma de 700 ron si cheltuieli judiciare 0 ron
Inpotriva ordonantei puteti face plangere la primul procuror al parchetului de pe langa judecatoria sectorului 6 bucuresti in termen de 20 de zile de la data primiri comunicarii.
Am facut contestatia la ordonanta si timp de 20 de zile nam primit nici un raspuns urmatorul pas am inteles ca trebuie sa fac o plangere la judecatoria sectorului 6 si exista un formular tip pentru aceasta intrebarea daca pot gasi acel formular pe nett as vrea sal fac acasa am cautat si fara nici un rezultat as aprecia un link care sa ma duca spre acel formular va multumesc anticipat
Nu exista un formular tip.
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ............, domiciliat(a) in ............, formulez:

Plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului(ei) ............, fiul (fiica) lui ............, si al(a) ............, nascut(a) la data de ............, in .........., domiciliat(a) in .........., pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de ............, comisa la data de ............

De asemenea, cer obligarea inculpatului(ei) la plata sumei de ............. lei, despagubiri civile si a sumei de ............lei, cheltuieli judiciare.

Motivele plangerii sunt:

In fapt, inculpatul, la data de.........., ora ..., prin loviturile aplicate, mi-a cauzat leziuni pentru a caror vindecare am avut nevoie de ...... zile ingrijiri medicale, perioada in care am suferit un prejudiciu in suma de ......lei, reprezentand veniturile pe care le puteam realiza daca nu eram victima agresiunii inculpatului.

Dovada plangerii o fac cu certificatul medico-legal nr. ......... din ...... eliberat de ............ si cu declaratiile martorilor: ..............

In drept, fapta inculpatului constituie infractiunea de ................, prevazuta si pedepsita de ............, text in baza caruia cer condamnarea inculpatului si obligarea sa la plata sumei de ...... lei, reprezentand prejudiciul material pe care l-am suferit si ...... lei cheltuieli judiciare compuse din onorariul aparatorului, taxa certificatului medico-legal si cheltuielile cu deplasarea mea si a martorilor la instanta.

Anexez certificatul medico-legal.

Data depunerii, Semnatura,

................ ...........
"Am facut contestatia la ordonanta si timp de 20 de zile nam primit nici un raspuns", scrieti Dvs. Dar, plangerea contra actelor procurorului (art. 278 si 278 indice 1 din codul de procedura penala) se introduce in termen de 20 de zile socotite de la data comunicarii ordonantei, iar raspuns primiti numai in cateva luni bune.
bestlegis a scris:

Dar, plangerea contra actelor procurorului (art. 278 si 278 indice 1 din codul de procedura penala) se introduce in termen de 20 de zile socotite de la data comunicarii ordonantei, iar raspuns primiti numai in cateva luni bune.


Gresit!

Prim-procurorul este obligat ca in termen de 20 de zile sa raspunda plangerii depuse.

Daca in 20 de zile acesta nu raspunde, partea interesata se poate adresa instantei de judecata.

... si pentru ca am vazut ca stiti sa dati copy-paste la textele din lege, va prezint si eu la fel :


:rtfm:

Art. 277

Termenul de rezolvare

Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea modul în care a fost rezolvată.


Art. 2781

Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată



alin.2)
În cazul în care prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori procurorul ierarhic superior nu a soluţionat plângerea în termenul prevăzut în art. 277, termenul prevăzut în alin. 1 curge de la data expirării termenului iniţial de 20 de zile.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ordonanta ContSters292831 ContSters292831 Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa: Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei ContSters292831 ContSters292831 Buna ziua am primit si eu o comunicare de la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 care spune asa: Va comunicam ca prin ordonantei din 27.02.2013a ... (vezi toată discuția)
Caz de lovire la locul de munca nerezolvat... ContSters130146 ContSters130146 Buna seara, Am o problema mai veche si am ajuns intr-un punct in care nu stiu cum sa mai procedez si ce sa mai fac. Am mai scris despre asta acum cateva ... (vezi toată discuția)