Codul Muncii defineste in Art. 111. - Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si/sau ale legislatiei in vigoare.
Sunt IT-ist, iar angajatorul mi-a fixat, prin fisa postului, "...asigura functionarea permanenta a serviciilor de Internet ale Institutiei, respectiv site, e-mail, domeniu".
Avand in vedere ca "permanent" sunt la dispozitia angajatorului, care este "timpul de munca"? Desigur, nu stau in fata unui calculator 24 ore/zi 7/7 dar mi-am creeat programe care imi semnaleaza eventuale disfunctionalitati. In plus, verific si intervin direct, in caz de nevoie, prin conectare de oriunde, de acasa, in week-end, in vacanta, etc. indiferent de ora sau zi a saptamanii !
Se poate spune ca prin caracterul "permanent", timpul de munca este 24/24 7/7 ? :O In caz contrar, pot, de exemplu, sa las sa functioneze serviciile numai 8 ore/zi si 5 zile/saptamana ?
In plus, recent, angajatorul imi cere sa semnez declaratie pe proprie raspundere prin care sa specific faptul ca NU muncesc mai mult de 48 ore/saptamana !!
Cel mai recent răspuns:
ContSters61389 , utilizator
20:18, 19 Iulie 2013