avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore platite pentru evenimente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore platite pentru evenimente

Buna ziua. Salariatilor care lucreaza in ture, respectiv 12 cu 24 , cei care lucreaza in restaurante le sunt platite orele suplimentare ca ore normale si cu un spor de 75% . Dar pentru evenimentele care au loc in week-end cum se pot plati orele pe care le presteaza noaptea la o nunta sau botez? Acestea se ponteaza sau nu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan197 , utilizator 09:47, 20 Octombrie 2015
In situatia in care salariatii lucreaza in zilele de repaus saptamanal, acestia vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca;

Cuantumul sporului poate fi fix sau procentual.
Buna ziua,
Se va acorda atat spor de noapte cat si spor de week-end pentru orele lucrate sambata si duminica. Daca se vor acumula ore suplimentare, aunci se va acorda si sporul aferent.
Aveti grija sa nu depasiti limita admisa in cazul orelor suplimentare.
dan197 a scris:

... Acestea se ponteaza sau nu ?
Va multumesc.



Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat. (art.119 C.mun.)
Va multumesc frumos pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Ore noapte nebunica nebunica Buna ziua Va rog sa ma lamuriti cum trebuie platit un paznic care lucreaza in ture , inclusiv ture de noapte ? Pt turele de noapte din cursul saptamanii se ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)