avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere garsoniera afisata in luna iulie 640 ron
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere garsoniera afisata in luna iulie 640 ron

Buna ziua locuiesc cu chirie din februarie intr-un bloc in pantelimon ,in fiecare luna vine intretinerea 300 ron ,luna aceasta mai precis azi s-a afisat intretinerea 640 ron pentru garsoniera cu 2 persoana ,A venit 450 ron pentru apa calda pentru aceasta luna .Din 17 febroarie inchiriata garsoniera s-a citit repartitorul de apa calda ,idex 0178390 si pana in iulie data de 17 index 0210586 apa calda .Apa calda a fost nclusa in fiecare luna in intretinere fiind de 300 ron.Azi 17 iulie mi-a venit consum de 450 ron apa calda ,la plata pe luna iulie .Spuneti-mi va rog administratorul sustine ca am consuat 46 m cubi de apa .Nu ma prea pricep la citire .Cati metrii cubi de apa reprezinta consumati de la indexul 0178390 febroarie si pana azi 17 iulie 0210586?mentionez repartitorul este marca Narval tr.Mentionnez ca apa calda a fost introdusa in plata fiecarei luni din febroarie 17 pana azi iulie 17.Mentionez de asemenea ca in aceasta intretinere de 640 nu am restante ,apa calda reprezinta 450 ron pe intretinerea din luna iulie
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Egnar, utilizator
:offtopic:
@ynocentta
M-ati facut praf cu scrupulozitatea dv. :pleasantry::happy:
Merit sa fiu trasa-n teapa in piata mare pentru acele zecimale gresite.
Remarcabila rabdarea dv. de a sta la panda pentru vanatoarea de erori.:rtfm:

Ceva mai substantial aveti a spune?:acute:

@Adam Grecu
Acum daca tot stabilim sa folosim termenii corecti e locul sa precizam conform Dex:
CONTÓR s.n. Aparat care înregistrează cantitatea de apă, de energie electrică etc. consumată într-un anumit interval de timp. [Pl. -oare (s.m.) -ori. / < fr. compteur].

@elga50,
De acord. Pornisem de la folosirea gresita a denumirii: c o n t u a r e in loc de contoare sau contori. Pentru ca masoara o cantitatea de apa, le mai zicem si apometre - cel putin la noi, in vorbirea populara. In rest, sa fim noi sanatosi ca nu facem aici analize gramaticale... Chiar am fost apostrofat de catre cineva, aici pe forum, ca mai las cuvintele neterminate...
Apometrele Narval au 3 cifre dupa virgula si acestea au alta culoare decat cele dinaintea virgulei care reprezinta metri cubi.
Asa ca din diferenta de index prezentata in prima postare ar putea fi un consum de 32 metri cubi asa cum s-a spus ceva mai sus. Gasiti poza unui apometru pe aceasta adresa:
[ link extern ]

Dar mesajul initial este eronat pentru ca se spune si se repeta ca "Azi 17 iulie mi-a venit consum de 450 ron apa calda ,la plata pe luna iulie". Noi cei care ne mai ocupam si de asociatii de proprietari, mai muncim in acestea stim ca nu se poate ca in data de 17 iulie 2013 sa apara lista de plata pentru luna iulie 2013.
Poate ca de la inceputul anului a fost repartizat pe listele lunare un consum estimat iar in luna iunie s-a facut efectiv citirea si s-a constatat o diferenta care s-a trecut acum pe lista de plata aferenta lunii iunie 2013 si afisata in 17 iulie 2013.
Trebuie intrebat administratorul sau presedintele pentru explicatii. Noi am putea calcula daca am cunoaste indexul la inceputul anului, indexul de la sfarsitul lunii iunie, listele de plata pe fiecare luna din ianuarie pana acum ...

Nu exista virgula in 17 febroarie a citit doamna de la firma imobiliara si a trecut in contract indexul ,idex 00178390 si in data de 17 iulie era apa calda index 00210586,.Intretierea din fiecare luna febroarie ,martie ,april ,mai a venit in fiecare luna 300 ron ,si cea din iunie 640 ron ....deci ce am platit noi in fiecare luna?daca apa calda iunie a venit 450 ron iar intretinere total 640 ron?unde ma pot adresa pentru petitie?
Daca spuneti ca nu exista virgula ar trebui sa va credem dar poate va uitati un pic la poza apometrului pe care a postat-o mai sus. Postati si dumneavoastra poza apometrului de care vorbiti si vedem cam pe unde-i virgula.
Din diferenta de index pe care o sustineti dumneavoastra rezulta un consum de 32.196 metri cubi de apa. Intelegeti adica teizeci si doua mii una suta nouazeci si sase metri cubi. Acesta este consumul a 3000 de apartamente intr-o luna si-ar insemna ca aveti de plata vreo 40000 euro.

Pana a face undeva "petitie" lamuriti-va cum e cu indexul, apometrele si consumul. Oricine ar primi o petitie cu ceea ce spuneti dumneavoastra nu are cum sa inteleaga ce spuneti si ma refer la cateva spuse ale dv pe care nu le inteleg: nu exista virgula, firma imobiliara, index trecut in contract...
Poate incercati sa explicati mai clar si noi o sa incercam sa va ajutam.

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa stiu exact cat am de plata pe luna respectiva la apa calda-calcul matematic CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in detaliu cum pot sa-mi calculez cu pixul pe hartie(deci matematic,exact) cat avem de plata(suntem doua ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)