avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu medical si preaviz
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu medical si preaviz

In situatia in care un functionar public intra in concediu medical pentru o perioada de 6 luni, cu mai putin de o luna inainte de a primi preaviz , institutia ii pastreaza postul si dupa intoarcerea din concediul medical?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 17:06, 19 Iulie 2013
Pe durata concediului de incapacitate de munca mai mare de 1 luna, raportul de serviciu al fucntuionarului public este suspendat de drept.
Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii. Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare anaf, concediu medical in perioada concursurilor pe posturile ramase doinatautan doinatautan Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, ANAF-ul cu unităţile subordonate au intrat în reorganizare. Astfel, o parte dintre salariaţi, cei din ... (vezi toată discuția)
Mutarea functionarului public denissa_mar denissa_mar Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal ... (vezi toată discuția)
Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)