avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reorganizare ANAF, concediu medical in perioada ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reorganizare ANAF, concediu medical in perioada concursurilor pe posturile ramase

Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, ANAF-ul cu unităţile subordonate au intrat în reorganizare. Astfel, o parte dintre salariaţi, cei din serviciile al căror număr de posturi s-a redus, au primit preaviz, urmând să se înscrie la concursul ce se va organiza sau să facă fiecare ce crede de cuviinţă. Un caz concret. La unul dintre compartimente erau 4 posturi ocupate. După reorganizare au rămas 3 posturi şi 4 salariaţi. În acest caz se va organiza concurs şi unul dintre cei 4 va trebui să plece. La compartimentul despre care vă vorbesc, una dintre salariate este în concediu medical de la începutul lunii iulie şi va mai fi ceva timp în medical (are cancer şi este internată pentru radioterapie). Ca şi ceilalţi 3 din compartiment a primit şi ea preaviz. Nu ştie ce-ar trebui să facă. Dacă nu se înscrie la concurs, ceilalţi 3 vor ocupa cele 3 posturi iar ea va rămâne fără serviciu. La concurs nu are cum să se înscrie pentru că este în tratament. În acest caz, concediu medical o protejează în vreun fel, având în vedere faptul că documentele medicale atestă boala îngrozitoare pe care o are şi faptul că programarea pentru radioterapie nu depinde de ea, fiind astfel nevoită să fie în concediu medical în acestă perioadă?
Îmi cer scuze pentru exprimarea destul de greoaie, dar sunt realmente afectată de ceea ce i se întâmplă acestei femei de numai 35 de ani.
Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
Vă mulţumesc anticipat!
Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: tamasjolan , utilizator 01:13, 24 Septembrie 2013
Potrivit Legii 188/1999 Statutul fp

ART. 36
În perioada concediilor de boală, a concediilor de maternitate şi a celor pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, raporturile de serviciu nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa funcţionarului public în cauză.

ART. 94**)
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
h) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii;

ART. 96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public

La data in care s-a emis preavizul era in concediu medical de o perioada mai mare de 1 luna?
1 Daca, da trebuia sa aiba Raportul de serviciu suspendat si nu trebuia sa primeasca preaviz, ci trebuia sa i -se rezerve un post .
2. daca ,nu avea 1 luna de concediu medical perioada de preaviz de 30 zile se prelungeste cu durata concediului medical.La intreruperea concediului medical intra in vigoare preavizul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe un post suspendat?! sasa25 sasa25 Sotia mea ocupa un post de consilier superior temporar vacant la o institutie deconcentrata din data de 11.05.2010'...pana la incetarea mandatului de primar\", ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si preaviz lul123 lul123 In situatia in care un functionar public intra in concediu medical pentru o perioada de 6 luni, cu mai putin de o luna inainte de a primi preaviz , institutia ... (vezi toată discuția)
Mutarea functionarului public denissa_mar denissa_mar Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal ... (vezi toată discuția)