avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

am si eu o intrebare poate cineva sa imi spuna ce penalitati imi trebuiesc puse la suma de 132,85 aferenta lunii octombrie 2012 .
Cel mai recent răspuns: ionelagache , utilizator 16:36, 20 Iulie 2013
ionelagache a scris:
ce penalitati imi trebuiesc puse la suma de 132,85 aferenta lunii octombrie 2012.

Sa presupunem ca listele de plata aferente lunii octombrie 2012 au fost afisate la data de 20 noiembrie 2012 iar termenul de plata era 10 decembrie 2012.
De la 10 decembrie 2012 pana in 20 iulie 2013 sunt 222 zile de intarziere pentru care penalizarile sunt de 58,99 lei.
In functie de data reala a afisarii, data scadentei, fondul de rulment pe care-l aveti poate rezulta alta penalizare. Apoi acest calcul este facut daca asociatia dumneavoastra a adoptat un sistem propriu de penalizari. Daca nu a adopatat un sistem propriu, atunci administratorul va repartiza penalizarile facturate de furnizori. Acestea se repartizeaza proprietarilor restantieri in functie de cuantumul restantelor. Ca sa va spunem cat trebuia sa vi se repartizeze ca si penalizari ar trebui sa stim ce penalizari au fost facturate de furnizori in aceasta perioada, sumele restante ale tuturor proprietarilor din asociatia dumneavoastra, plati facute in aceasta perioada s.a.m.d.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Adriantot, moderator
multumesc ptr raspuns
Mai vreau sa va spun ca la noi pe scara nu se afiseaza nici un fel de lista de plata se dau niste fluturasi la fiecare proprietar in parte cu suma pe care o are de platit asa ca nu am de unde sa stiu cine si cum este restantier .Ce trebuie facut in acest caz daca puteti sa imi spuneti multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)