avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Autoturism inregistrat pe PFA - cum il trec pe numele ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Autoturism inregistrat pe PFA - cum il trec pe numele meu, dupa radierea PFA?

Buna ziua,
in anul 2008 am cumparat au autoturism pe PFA. In anul 2013 am desfiintat PFA.
Impozitul pe 2013 l-am platit. Ce trrebuie sa fac pentru trece masina pe numele meu.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cris_nedelcovici , utilizator 23:20, 23 Iulie 2013
Contract de vanzare- cumparare, intre PFA si dvs ca persoana fizica. Atentie suma obtinuta din vanzare se considera venit pentru PFA si se supune impozitarii. Daca ati facut amortizarea fiscala a masinii (ca mijloc fix), va recomand sa consultati un contabil pentru a va ajuta la stabilirea pretului de vanzare.Procedati apoi la inmatricularea auto pe numele dvs in baza contractului de v-c.
Multumesc pentru raspuns. Masina nu s-a amortizat doarece la 6 luni de la cumparare PFA a fost suspendat (deci nu a fost timpul necesar amortizarii) iar acum , de la inceputul anului -PFA nu mai exista, a fost radiat. In concluzie: cum se poate inregistra venit cand PFA nu mai exista?
In urma radierii, bunurile ramase trebuie sa capete o destinatie. In cazul dvs poate ati omis sa faceti asta, insa lucrurile se mai si pot corecta...., mergeti totusi la cineva care prin cunostintele sale va poate ajuta, de ce nu chiar la inspectorul fiscal de care ati apartinut
.E mai greu de explicat aici pe forum, sunt detalii care impiedica acest lucru.
De retinut ca prim aetapa este contr. v-c, apoi procedura de inmatriculare va va duce desigur la admin fin. pentru obtinerea certif fiscal, in calitate de vanzator si aici cu siguranta va trebui sa "reglati" venitul obtinut prin vanzare....!
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara certificat fiscal jia2009 jia2009 Buna ziua, as dori sa inmatriculez o motocicleta veche la care nu am certificat fiscal. Actele existente: 1-> talon vechi de la primul proprietar ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc de transport cumparat in 2008 si neamortizat fiscal pana in [rezent maria pop maria pop buna seara ! va rog sa ma ajutati ,am urmatoarea problema: -am cumparat pe firma in august 2008 un mijloc de transpot fabricat in 1985 cu suma de 45000 roni. ... (vezi toată discuția)