avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni

buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au fost grav accidentate pe o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator,inainte de a incepe traversarea sotia mea s-a asigurat si pe banda nr 1 ,s-a oprit un autoturism care le-a acordat prioritate de trecere,dupa ce au trecut de banda nr 1 ,pe banda nr 2 in acelasi sens de mers,a aparut un autoturism care fara sa frineze le-a lovit in plin,sotia a fost accidentata mai usor niste julituri mai severe dar fara rupturi,dar in schimb fetita noastra a fost aruncata pe capota dupa care a cazut sub masina si a fost tirita 23 metri pina cind soferul a intentionat sa se opreasca(au mai fost si alte persoane pe aceasi trecere dar nu au fost atinse).fetita noastra in urma accidentului a fost dusa de urgenta la spital unde tot in regim de urgenta s-a intervenit chirurgical,avind fractura femur sting(i s-a introdus o tija metalica in picior)leziune intractracraniana cu plaga deschisa,plaga deschisa a pleoapei,multiple alte plagi,medicina legala a acordat fetitei70-80 zile ingrijiri medicale ,iar sotiei 5 zile,mentionez ca domnul dr cine a operat fetita ne-a spus ca dupa circa 3-4 luni va fi o alta interventie chirurgicala necesara ptr a schimba tija din piciorusul fetitei,nu stim daca acea interventie care urmeaza daca in urma ei se vor da alte zile de ingrijiri medicale si se va atasa ulterior la dosar sau cum se procedeaza.am luat legatura cu un avocat si ne-a spus sa cerem despagubiri prin instanta la asigurari,dar posibil sa ne putem intelege cu ei si pe cale amiabila,am luat legatura si cu inspectorii de asigurari dar ptr moment suntem doar la inceput,inca nu au primit actele din partea politiei,va rog dati-mi un sfat cum sa procedez in continuare fiindca avocatul nostru este in concediu si nu il putem contacta,mentionez ca fetita este unicul nostru copil care s-a nascut dupa circa 10 ani de tratamente in tara dar mai ales in Ungaria unde s-a si nascut,dorim sa avem copilul inapoi fara nici o problema de sanatate,si fara urmari nici vizibile nici ascunse,dorim sa ducem fetita intr-un spital din ungaria ptr urmatoarele interventii chirurgicale,dar nu stim daca ne vom putea permite, intregul tratament,si cam ce suma am primi din partea firmei de asigurari,da-timi va rog niste sfaturi. daca este posibilitate ca sotia sa se impace cu soferul si cu cazul fetitei sa mergem mai departe cu asigurarea sau prin instanta.va multumesc ?o zi buna
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
Manole Dumitru a scris:

In procesul penal constituiti-va parte civila. Si tineuti legatura cu soferul pentru a va plati o parte din daune, pana la judecarea cauzei.


Soferul nu are obligatia sa plateasca vreo dauna pana la o hotarare defintiva si irevocabila din partea instantei..asta tine numai de el daca vrea si considera ca asa este moral si firesc sa faca..pana la o hotarare a instantei soferul este nevinovat!
mariustec a scris:

Oriunde s-ar fi intamplat incidentul tot accident se numeste..nu cred ca soferul a vrut sa accidenteze victimile dintr-un motiv sau altul(premeditare).


Foarte adevarata afirmatia dar atunci cand cand conduci cu viteza in apropierea unei treceri de pietoni unde un alt conducator auto a oprit ptr a acorda prioritate de trecere pietonilor nu cred ca se mai poate numi "accident"! Acelasi lucru este valabil si in cazul "accidentelor" produse de conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

Oricat ar negocia cu asiguratorul acesta nu ii va acorda o despagubire justa si suficienta care sa ii acopere pe viitor niste cheltuieli de spitalizare imprevizibile avand in vedere consecintele accidentului rutier.

tataranadrian a scris:
au fost grav accidentate pe o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator,(...) ,s-a oprit un autoturism care le-a acordat prioritate de trecere,dupa ce au trecut de banda nr 1 ,pe banda nr 2 in acelasi sens de mers, a aparut un autoturism care fara sa frineze le-a lovit in plin,(...)fetita noastra a fost aruncata pe capota dupa care a cazut sub masina si a fost tirita 23 metri pina cind soferul a intentionat sa se opreasca

.
@mariustec, daca ati fi locul lui @tataranadrian nu cred ca ati lua in considerare doar o despagubire materiala, conducatorul auto respectiv trebuie sa raspunda penal ptr fapta lui, adica sa i se anuleze permisul de conducere, oricum acesta va primi o pedeapsa cu suspendare ptr ca asa este legea pe la noi, daca nenorocesti un om poti sta linistit un an dupa care poti obtine un nou permis de conducere.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
cyan, moderator
suferinta provocata fetitei noastre de doar 4 anisori,nu o va putea despagubi cu bani,oricit sa fie suma,noi vrem sa avem fetita noastra in aceasi sanatate si fara urmari cum am avuto,aceste lucruri nu le poate face nici soferul nici asigurarea,credetima si ptr un om matur ar fi foarte dur de trecut prin ce trece fetita noastra dar ptr un copilas cred ca e groaznic,oricum instanta nu cred ca va putea cintari suficient de bine cea prin ce trece acest copilas,suferinta copiilor si sanatatea lor pierduta nu cred ca ar trebui masurata doar in bani,cine este parinte cred ca stie cam ce simtim noi ;va multumesc tuturor ptr raspuns
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
Fiind vorba de o vatamare corporala grava, parerea mea este sa nu acceptati solitia "impacarii partilor". Aveti de pierdut, mai ales financiar. Conducatorul auto care a provocat accidentul iese "basma curata" nefiind pedepsit penal si, sunt convins ca va recidiva.
Asiguratorul RCA al conducatorului auto vinovat de producerea accidentului va plati toate daunele, atat cele materiale cat si cele morale. Va trebui sa pastrati toate documentele doveditoare privind platile facute in legatura cu accidentul. Dvs. nu veti plati spitalizarea, dar spitalul se va constitui parte civila in procesul penal, iar cheltuielile legate de spitalizare vor fi platite de catre asigurator direct spitalului. Asiguratorul plateste si daunele morale, dar acesta nu are vreun "normativ" privind cuantumul acestor daune. Din aceasta cauza cuantumul daunelor morale se stabileste prin hotararea instantei.
cyan a scris:

@mariustec, daca ati fi locul lui @tataranadrian nu cred ca ati lua in considerare doar o despagubire materiala, conducatorul auto respectiv trebuie sa raspunda penal ptr fapta lui, adica sa i se anuleze permisul de conducere, oricum acesta va primi o pedeapsa cu suspendare ptr ca asa este legea pe la noi, daca nenorocesti un om poti sta linistit un an dupa care poti obtine un nou permis de conducere.


Tocmai de asta trebuie sa facem diferenta intre conducatorii auto care isi castiga existenta pe seama permisului de conducere(profesionistii) si cei care detin permis de conducere doar ptr a-si etala "bolizii" prin centrul oraselor si care intr-un moment de euforie comit o nenorocire care poate avea urmari destul de grave...dar suntem in romania...

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)