avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni

buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au fost grav accidentate pe o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator,inainte de a incepe traversarea sotia mea s-a asigurat si pe banda nr 1 ,s-a oprit un autoturism care le-a acordat prioritate de trecere,dupa ce au trecut de banda nr 1 ,pe banda nr 2 in acelasi sens de mers,a aparut un autoturism care fara sa frineze le-a lovit in plin,sotia a fost accidentata mai usor niste julituri mai severe dar fara rupturi,dar in schimb fetita noastra a fost aruncata pe capota dupa care a cazut sub masina si a fost tirita 23 metri pina cind soferul a intentionat sa se opreasca(au mai fost si alte persoane pe aceasi trecere dar nu au fost atinse).fetita noastra in urma accidentului a fost dusa de urgenta la spital unde tot in regim de urgenta s-a intervenit chirurgical,avind fractura femur sting(i s-a introdus o tija metalica in picior)leziune intractracraniana cu plaga deschisa,plaga deschisa a pleoapei,multiple alte plagi,medicina legala a acordat fetitei70-80 zile ingrijiri medicale ,iar sotiei 5 zile,mentionez ca domnul dr cine a operat fetita ne-a spus ca dupa circa 3-4 luni va fi o alta interventie chirurgicala necesara ptr a schimba tija din piciorusul fetitei,nu stim daca acea interventie care urmeaza daca in urma ei se vor da alte zile de ingrijiri medicale si se va atasa ulterior la dosar sau cum se procedeaza.am luat legatura cu un avocat si ne-a spus sa cerem despagubiri prin instanta la asigurari,dar posibil sa ne putem intelege cu ei si pe cale amiabila,am luat legatura si cu inspectorii de asigurari dar ptr moment suntem doar la inceput,inca nu au primit actele din partea politiei,va rog dati-mi un sfat cum sa procedez in continuare fiindca avocatul nostru este in concediu si nu il putem contacta,mentionez ca fetita este unicul nostru copil care s-a nascut dupa circa 10 ani de tratamente in tara dar mai ales in Ungaria unde s-a si nascut,dorim sa avem copilul inapoi fara nici o problema de sanatate,si fara urmari nici vizibile nici ascunse,dorim sa ducem fetita intr-un spital din ungaria ptr urmatoarele interventii chirurgicale,dar nu stim daca ne vom putea permite, intregul tratament,si cam ce suma am primi din partea firmei de asigurari,da-timi va rog niste sfaturi. daca este posibilitate ca sotia sa se impace cu soferul si cu cazul fetitei sa mergem mai departe cu asigurarea sau prin instanta.va multumesc ?o zi buna
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
Este cea mai mare greseala SA VA CONSTITUITI PARTE CIVILA IN PROCESUL PENAL!!!!!

urmariti procesul penal indeaproape, cereti rezultatul expertizei, daca nu va convine angajati un expert auto.....!

Apelati la un avocat profesionist in domeniul despagubirilor daune morale PENTRU DESCHIDEREA PROCESULUI CIVIL CONTRA FIRMEI DE ASIGURARI NICIDECUM IMPOTRIVA SOFERULUI!!!

soferul plateste conform legii in procesul penal
DVS NU FORMULATI PRETENTII IMPOTRIVA LUI CI A ASIGURARII AUTOVEHICOLULUI ACESTUIA


cu stima va sunt alaturi in clipele pe care le parcurgeti

Iau in considerare despagubirea materiale din partea firmei de asigurari a vinovatului.....iar vinovatul plateste in procesul penal pentru greseala sa! ,!!!,
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Procesele, fie ele civile sau penale nu sunt cele mai bune alegeri! ( exemplu vezi cazul Huidu )
Actualmente cea mai buna alegere dupa parerea mea este medierea directa cu societatea de asigurare, dar atentie! Nu incercati singur, ci prin avocat specializat sau o firma specializata. Iara atentie cu avocatii si firmele de specialetate, NU semnati contracte unilaterale, eu personal am vazut contracte unilaterale, contracte pe care clientul daca dorea sa rezilieze trebuia sa plateasca sume uriase! ( chiar si 50.000 RON ) . Incercati sa gasiti o firma de specialitate in domeniu corect, transparent si eventual international! Va pot ajuta sa fiti sprijinit de o asemenea firma.

Alaturi de suferinta dumneavoastra,
Bicsak Laszlo

[Partea editata continea un mesaj sters]
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Admin, administrator
dobrovici_sorin_valeriu a scris:

Atentie foarte mare daca soferul era baut, societatea de asigurari nu va va acorda despagubiri, sau daca masina nu era asigurata.


Asiguratorul este obligat sa acorde despagubiri si in cazul in care conducatorul auto se afla sub influenta bauturilor alcoolice urmand sa recupereze banii de la conducatorul auto.

In cazul in care masina nu era asigurata despagubirile sunt acordate prin Fondul de Garantare a Victimelor Strazii.

corneliuslaw1 a scris:

- NU VA CONSTITUITI PARTE CIVILA IN PROCESUL PENAL
- NU TREBUIE SA AVETI PRETENTII MATERIALE DE LA SOFERUL VINOVAT


Plangerea penala se face impotriva soferului iar despagubirile se solicita tot acestuia si nu societatii de asigurare ca doar nu asiguratorul a produs accidentul.
Soferul va chema in garantie asiguratorul daca avea o polita de asigurare RCA valabila la momentul producerii accidentului.
Daca soferul nu este asigurat impotriva cui se pot emite pretenti materiale?:hm:
Potrivit art. 19 din Codul de procedura penala
"Acţiunea adresată instanţei civile "(1)Persoana vătămată care nu s-a constituit parte civilă în procesul penal poate introduce la instanţa civilă acţiune pentru repararea pagubei materiale şi a daunelor morale pricinuite prin infracţiune.
(2)Judecata în faţa instanţei civile se suspendă până la rezolvarea definitivă a cauzei penale.
(4)Persoana vătămată care a pornit acţiunea în faţa instanţei civile poate să părăsească această instanţă şi să se adreseze organului de urmărire penală sau instanţei de judecată, dacă punerea în mişcare a acţiunii penale a avut loc ulterior sau procesul penal a fost reluat după suspendare. Părăsirea instanţei civile nu poate avea loc dacă aceasta a pronunţat o hotărâre chiar nedefinitivă.

Potrivit art. 20 din Codul de procedura penala: Cazuri speciale de rezolvare a acţiunii civile
În cazurile în care acţiunea civilă a fost exercitată din oficiu, dacă se constată din probe noi că paguba şi daunele morale nu au fost integral reparate, diferenţa poate fi cerută pe calea unei acţiuni la instanţa civilă.
(3)De asemenea, persoana vătămată se poate adresa cu acţiune la instanţa civilă pentru repararea pagubelor materiale şi a daunelor morale care s-au născut ori s-au descoperit după pronunţarea hotărârii penale de prima instanţă."

Potrivit art. 24 din Codul de procedura penala "(3)Persoana chemată în procesul penal să răspundă, potrivit legii civile, pentru pagubele provocate prin fapta învinuitului sau inculpatului, se numeşte parte responsabilă civilmente." Prin urmare, aceasta este calitatea pe care o are societatea de asigurari in dosarul penal.

Areciez ca ar trebui sa va constituiti parte civila in procesul penal intrucat judecata în faţa instanţei civile se suspendă până la rezolvarea definitivă a cauzei penale. Prin urmare, in cazul dumneavoastra, probabil s-a inregistrat dosarul penal si ar fi inulit sa formulati actiune civila intrucat acest dosar s-ar suspenda. Cu toate acestea, daca in termen de trei ani de la producerea accidentului dosarul penal nu se finalizeaza, consider ca ar trebui sa formulati si o actiune civila impotriva societatii de asigurari intrucat formularea unei actiuni dupa trecerea termenului de trei ani ar duce la respingerea actiunii civile ca prescrisa.

Conform art. 20 din Codul de procedura penala aveti posibilitatea sa solicitati repararea integrala a prejudiciului chiar si dupa pronuntarea hotararii penale de catre prima instanta.

[Partea editata continea un mesaj sters]
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Admin, administrator
Cel mai bine ar fi sa incercati o colaborare cu asiguratorul RCA.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)