avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni

buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au fost grav accidentate pe o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator,inainte de a incepe traversarea sotia mea s-a asigurat si pe banda nr 1 ,s-a oprit un autoturism care le-a acordat prioritate de trecere,dupa ce au trecut de banda nr 1 ,pe banda nr 2 in acelasi sens de mers,a aparut un autoturism care fara sa frineze le-a lovit in plin,sotia a fost accidentata mai usor niste julituri mai severe dar fara rupturi,dar in schimb fetita noastra a fost aruncata pe capota dupa care a cazut sub masina si a fost tirita 23 metri pina cind soferul a intentionat sa se opreasca(au mai fost si alte persoane pe aceasi trecere dar nu au fost atinse).fetita noastra in urma accidentului a fost dusa de urgenta la spital unde tot in regim de urgenta s-a intervenit chirurgical,avind fractura femur sting(i s-a introdus o tija metalica in picior)leziune intractracraniana cu plaga deschisa,plaga deschisa a pleoapei,multiple alte plagi,medicina legala a acordat fetitei70-80 zile ingrijiri medicale ,iar sotiei 5 zile,mentionez ca domnul dr cine a operat fetita ne-a spus ca dupa circa 3-4 luni va fi o alta interventie chirurgicala necesara ptr a schimba tija din piciorusul fetitei,nu stim daca acea interventie care urmeaza daca in urma ei se vor da alte zile de ingrijiri medicale si se va atasa ulterior la dosar sau cum se procedeaza.am luat legatura cu un avocat si ne-a spus sa cerem despagubiri prin instanta la asigurari,dar posibil sa ne putem intelege cu ei si pe cale amiabila,am luat legatura si cu inspectorii de asigurari dar ptr moment suntem doar la inceput,inca nu au primit actele din partea politiei,va rog dati-mi un sfat cum sa procedez in continuare fiindca avocatul nostru este in concediu si nu il putem contacta,mentionez ca fetita este unicul nostru copil care s-a nascut dupa circa 10 ani de tratamente in tara dar mai ales in Ungaria unde s-a si nascut,dorim sa avem copilul inapoi fara nici o problema de sanatate,si fara urmari nici vizibile nici ascunse,dorim sa ducem fetita intr-un spital din ungaria ptr urmatoarele interventii chirurgicale,dar nu stim daca ne vom putea permite, intregul tratament,si cam ce suma am primi din partea firmei de asigurari,da-timi va rog niste sfaturi. daca este posibilitate ca sotia sa se impace cu soferul si cu cazul fetitei sa mergem mai departe cu asigurarea sau prin instanta.va multumesc ?o zi buna
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
tataranadrian, utilizator
Daca va puteti intelege si sa va plateasca soferul banii inainte de proces ar fi bine dar nu cred...
Problema cu asiguratorul trebuie rezolvata.
Vedeti cu va intelegeti cu ei.
Buna ziua! Dvs.aveti dreptul la o despagubire dupa normele europene, pe care sigur o veti pierde (!) daca ajungeti la o intelegere cu soferul sau chiar daca incercati sa obtineti de la asigurator despagubire (ceea ce in mod sigur va fi mai mica decat dreptul Dvs.). Foarte multi oameni, victime sau rude ale victimelor din accidente de masina nu stiu ca au dreptul la despagubire in suma mult mai mare (poate fi chiar de 10 ori mai mare) decat pot obtine de la asigurator sau de la soferul vinovat.

[2.6. din Regulament: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.]
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Admin, administrator

Ai fost victima unui accident rutier? Cunosti pe cineva implicat intr-un accident rutier?
Noi va putem ajuta oferindu-va gratuit urmatoarele servicii:
- asistenta juridica in vederea obtinerii de daune morale si materiale substantiale.
- indrumare medicala
- consiliere psihologica de specialitate

Noi sprijinim victimele accidentelor rutiere !
www.asociatiavictimelorrutiere.ro
sau la mail constanta@asociatiavictimelorrutiere.ro
Buna seara.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala daca a rezultat o vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii victimei care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile.
V-am transmis si un mesaj in privat.
Buna ziua, un eveniment nedorit, in continuare politia deja a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Mai intai trebuie sa faceti rost de actele medicale sa le aveti si sa solicitati fie politistului care are dosarul sa dispuna efectuarea unei expertize medico legale in prima faza pe baza actelor medicale existente din care sa rezulte acele prime 70-80 zile de ingrijiri medicale si din acel moment se va contura vinovatia soferului. Ulterior se mai pot face completari la certificatul medico legal in functie de starea de sanatate a copilului.
Atentie foarte mare daca soferul era baut, societatea de asigurari nu va va acorda despagubiri, sau daca masina nu era asigurata.
Din punct de vedere penal va puteti constitui parte civila pt o suma pe care o precizai dvs care sa reprezinte daune material, o sa trebuiasca sa le dovediti cu acte de ex daca ati mers cu copilul la tratamente de recuperare, ati luat medicament scumpe, etc si daune morale, care se pot dovedi usor in acest caz.
Nu stiu cat de cooperanti vor fi cei de la firma de asigurari ei oricum incearca sa va dea o suma cat mai mica sa stiti iar daca semnati vreun document de la ei, la sfarsitul documentului va apare mentiunea ca dvs nu mai aveti nici o pretentie trecuta prezenta si viitoare fata de firma de asigurari si daca starea copilului de agraveaza va trebui sa va indreptati impotriva soferului pt despagubiri.
O sa fie un dosar de durata sa stiti, pe parcursul urmaririi penale puteti sa va impacati cu soferul autoturismului contra unei sume de bani si soferul scapa fata dosar penal.
urmati sfaturile unui avocet nu mergeti singur la politie sau la alte institutii, toti vor incerca sa scape cat mai usor de dvs si daca soferul are putina influenta va incerca sa musamalizeze toata povestea.
Bafta multa si aparati drepturile copilului dvs pana in panzele albe.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)