avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 3 persoane in plus la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

3 persoane in plus la intretinere

Buna ziua!

Am ghinionul sa impart cu vecinul, administratorul scarii, o usa comuna pe hol, la care el a atasat 2 camere de filmat ascunse si obisnuieste sa urmareasca acea activitate, poate nu are televizor, cine stie.

In perioada aceasta am avut 2 prieteni care au ramas peste noapte la mine si fratele meu, studenti care vin din strainatatea si aveau nevoie de un loc pentru maxim 3 zile. Mai exact, o persoana a venit sa zicem pentru 3 zile, a plecat. Alta persoana a venit, a stat 3 zile, a plecat. In acest timp mai eram vizitat de prietena mea, din cand in cand, probabil de 2-3 ori pe saptamana.

Din ce m-am interesat, nu este voie sa se treaca o persoana la intretinere decat daca a stat mai mult de 15 zile. M-am trezit trecut cu aberanta cifra de 5 persoanela intretinere si asta pentru luna mai, chiar daca intreaga poveste s-a intamplat in iunie-iulie, imi imaginez ca are de gand sa treaca 5 persoane pe toate lunile.

Totul este aberant, mai ales in conditiile in care din mai pana acum nu am cheltuit decat 1 metru cub de apa rece/calda in bucatarie si 2 metri cubi de apa calda in baie.

Am fost sa discut frumos cu el, mi-am luat timp sa ma calmez, sa fiu civilizat, am primit urmatorul raspuns ”nu ma intereseaza, da-ma in judecata”. Presedinta blocului mi-a zis ca e doar un angajat si ca respecta ce i-a adus administratorul scarii.

Intrebarile mele sunt:
- are dreptul sa aiba camere de filmat ascunse(una in vizor, alta intr-un colt)?
- care sunt pasii de urmat pentru a contesta numarul de persoane avand in vedere ca am incercat totul ca sa rezolv prin cale amiabila.

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:53, 22 Iulie 2013
:offtopic:
La noi e frig de zici ca acu' sta sa pice frunza si sa inceapa sa pleoscaie apa in calorifere.
Mai de graba e de-o :coffee: :)

Norocul dumneavoastra a fost ca ati dat peste proprietar,dar ce te faci cand chiriasul te inunda,nu raspunde la sonerie iar proprietarul n-ai de unde sa-l tei pentruca administratia blocului nu are nicio evidenta a chiriasilor din imobil si nici datele de contact ale proprietarului?As aprecia mult daca cineva ma lamureste ce trebuie facut intr-o astfel de situatie asfel incat atunci cand esti afectat de vecini sa ai de unde sa ii iei?
Administratorul sa ia datele de contact atat ale proprietarilor, cat si ale chiriasilor, telefon, email.
Asta se face in timp, pas cu pas, om cu om, nu astepti sa se darame blocul si sa suni intr-o trompetica pe care n-o aude nimeni.

In lipsa acestora, inchizi apa din subsol si tii lumea fara apa.
Usor de zis, dar greu de realizat, cateodata.
Am trei apartamente in bloc care sunt, doua inchiriate si unul liber, proprietarii sunt unul in Canada, Elvetia si celalalt in Franta. Cum sa iei legatura cu proprietarii? La cel cu proprietarii in Elvetia, apt este inchiriat la 3 studenti, care bineinteles ca nu stau doar 3 ppers in apt de 4 camere! Ziua nu-i vad la ochi, dar noaptea, mai ales la 4-5 dimineata, ii apuca "cheful". Bine, nu in fiecare zi, dar destul de des. #-o
Tot situatii delicate sunt si cu apartamentele nelocuite, dar care proprietarii sunt in alta locatie din oras. Luna trecuta am avut o inundatie la o baie. Pe coloana respectiva sunt la etajele 2, 3 si 4 apartamente nelocuite! Inundatia la et. 2. Am verificat la et. 5 si era uscat. Am vorbit la telefon cu cel de la et. 3, care a venit cand eu eram la servici si mi-a comunicat ca este de sus, ca la el vede pe gura de vizitare cum curge apa. Am sunat la cel de la et. 4, era plecat din localitate si venea dupa 3 zile!
Ce trebuia sa fac? Sa opresc apa pe coloana respectiva 3 zile pana venea "proprietarul" respectiv?
In ziua de azi situatiile sunt atat de complexe incat nu stii concret cum sa actionezi in astfel de cazuri. Daca aplici legea, esti catalogat drept "comunist" de anumite persoane, afectate de actiunea respectiva. Chiar asa ne-a facut, pe mine si pe presedinte, un chirias cand i-a fost solicitata copie dupa C.I. pt inscrierea in cartea de imobil!
Asa este, numai ca trebuie avut in vedere mereu faptul ca lipsind o multime de locatari, proprietari, din apartamentele respective, problemele nu dispar odata cu plecarea lor, iar pentru cei care raman e dificil sa le rezolve fara a afecta pe cei ramasi acasa.
Asa ca de fiecare data cand aveti prilejul sa dati de ei luati-le datele de contact, fie si email, daca nu telefon.

Mi s-a intamplat si mie adeseori in trecut sa fiu in aceasta situatie si m-am invatat minte.
Pentru cei plecati in straintate (am si eu cazuri din acestea) exista persoane pe care le-au imputernicit sa le administreze chiria sau apartamentul.
La studenti poate vine cineva sa le ia banii pe chirie, interesati-va si luati contactul cu acea persoana.
Asta se rezolva de la caz la caz, de la om la om.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)
Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Persoana trecuta in plus la intretinere annemaria annemaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema pe care o am cu asociatia de proprietari de la blocul unde locuiesc. Am avut supriza ... (vezi toată discuția)