avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

Buna ziua,
doresc sa cumpar o casa (in Resita), iar cand am ajuns sa semnez actele notariale am observat ca sunt ceva probleme si va rog sa-mi dati un sfat cum sa fac. Pe scurt - este vorba despre o casa cu etaj (5 camere, 2 bai, bucatarie + saptiu de servit masa si hol) parerea mea minim 170mp care se afla pe un teren de 338mp- precizez ca aceasta casa este construita din caramida arsa. In extrasul CF imi apare terenul, dar ca si constructii apare o casa de 72mp din caramida nearsa + anexe de 40mp. Am intrebat proprietarii si intr-adevar era inainte in curte o casa veche, dar inainte de revolutie - prin 1970si ceva, a fost construita noua casa, dar se pare ca nu a fost intabulata. Problema este ca si acesti proprietari au cumparat casa asa in 2003 (bineinteles ca nu exista proiect pe aceasta casa, nici autorizatie de constructie si nici autorizatie de demolare a vechii case). Notarul - care dupa parerea mea ar trebui sa fie consilierul meu, pt ca il platesc, nu? - mi-a recomandat cu un ton de superioritate, ca sa cumpar casa asa, ca o sa platesc impozite mai mici si ca oricum toate casele care nu sunt noi, au problemele astea inclusiv casa ei se afla in starea asta. Mie sincer nu mi se pare a fi ok si de aceea, va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 13:40, 22 Iulie 2013
Nu va hazardati in achizitia acestui imobil care nu detine formaliyayi legale si care la OCPI nu este in evidenta in forma si starea faptica actuala
Fie desfasurati demersuri la nivelul detinatorilor actuali sa desfasoare acte si actiuni pentru intrarea in legalitate,fie analizati oportunitatea achizitiei altei constructii cu actele in regula
Multumesc!
Nu cumparati sfatul meu , daca vor sa vanda sa isi faca intabularea ,sa aiba autorizatie de construire de la primarie ,sa isi modifice cartea funciara .Daca semnati cum dovediti ca casa respectiva e a dv?In acte e alta casa, in realitate e alta.Nu va complicati !Si ce daca taxele sunt mai mici important e sa fie legal si sa corespunda realitatii contractul de vanzare-cumpare.Contractul de vanzare -cumparare pe care trebuia sa il semnati dvs este lovit de nulitate absoluta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare etaj lemn marco07 marco07 Salutare tuturor, Am ridicat un etaj din structura de lemn peste o casa de caramida veche, deja existenta. Atat in autorizatie cat si in procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Demolare naturala casa din cărămidă nearsa Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. La casa de la țară, in Contractul de vânzare-cumpărare apare și o construcție separată de Casă și anume o bucătărie de vară de 27 mp, ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)