avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza neconcurenta intre PFA si SRL - este legala? ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza neconcurenta intre PFA si SRL - este legala? Spete?

Buna ziua,
sunt intreprindere individuala si am un contract cu un SRL , contract ce cuprinde o clauza de confidentialitate si una de neconcurenta - le redau mai jos. Va rog sa-mi spuneti in ce masura , daca inchei un contract de colaborare cu unul dintre clientii SRL-ului , pot pierde in instanta. Cunoasteti spete similare? Va multumesc mult!
"a) Având în vedere că prestatorul şi prepuşii săi vor desfaşura o activitate în virtutea căreia ia/vor lua la cunoştinţă despre date şi informaţii referitoare la aspecte dintre cele mai diverse ale activităţii curente ale beneficiarului, atât tehnice/financiare cât şi personale ale celorlalţi angajaţi ai beneficiarului; atunci prestatorul se obligă să nu divulge asemenea date şi informaţii sau alte materiale sau sinteze întocmite în baza unor asemenea date sau informaţii.
Părţile înţeleg şi acceptă faptul că prezenta obligaţie de confidenţialitate, este o obligaţie de rezultat, pentru furnizor, care va răspunde integral şi pentru perpuşii săi.
“Divulgare“, în sensul prezentului contract, semnifică dezvăluirea către terţ, persoană fizică sau juridică, inclusiv către alţi angajaţi ai beneficiarului, a datelor, informaţiilor, materialelor, sintezelor sau a oricăror informaţii de care prestatorul şi/sau prepuşii săi au luat la cunoştinţă, direct sau întâmplător/incidental-accidental, prevăzute exemplificativ în cadrul prezentului contract, precum şi a oricăror alte date, informaţii, materiale sau sinteze care pot prejudicia în orice fel, direct sau indirect beneficiarul sau angajaţi ai beneficiarului sau distribuitorii/furnizorii şi/sau asociaţii beneficiarului, indiferent daca acestea sunt utilizate în scopuri comerciale sau nu.
“Divulgare, în sensul prezentului contract, semnifica chiar şi utilizarea nemijlocită de către prestatorul şi prepuşii săi a unor asemenea date, informaţii, materiale sau sinteze într-o activitate comercială proprie.

Sunt confidenţiale următoarele informaţii, respectiv este interzisă divulgarea următoarelor date-informaţii şi documente, chiar dacă nu sunt marcate “confidenţial“ sau “secret de serviciu“, arătate cu titlu de exemplu şi în continuare, fără a se limita la acestea, de care prestatorul şi prepuşii săi pot lua cunoştinţă direct sau întâmplator/incidental-accidental:

toate informaţiile financiare privind proiectele în cauză;
toate informaţiile personale ale celorlalţi angajaţi ai beneficiarului;
toate informaţiile privind situaţia financiară a beneficiarului;
proiectele şi programele de afaceri;
produsele nelivrate;
procedeele de lucru, metodele specifice
bazele de date comerciale, cat si cele cu candidati


În cazul în care prestatorul sau prepuşii săi încalcă obligaţia de confidenţialitate asumată prin prezentul contract prestatorul se obligă să despăgubească beneficiarul cu suma de 25.000 euro (clauză penală).

Obligaţiile referitoare la confidenţialitate asumate de către furnizor prin prezentul contract îşi produc efectele pe tot parcursul derulării contractului şi pe o perioadă de 5 (cinci) ani de la data încetării acestuia.

Art 10 Alte clauze:
a) Prestatorul se obliga sa nu realizeze pe o durata de 3 ani contracte comerciale cu Clientii aflati in portofoliul Beneficiarului , la data incetarii contractului cu acesta, atat in calitatea sa de intreprindere individuala , in calitate de salariat al altei societati , sau in orice alta calitate de persoana fizica sau juridica. Semnarea unui contract cu clientii Beneficiarului atrage plata unei daune de 10000 de euro + 80% din valoarea contractului semnat"

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:57, 20 Iulie 2013
E legala clauza, poate cam mult 3 ani, ce e drept si suma de 10.000 plus 80% la fel. Mai negociati la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze de confidentialitate noname24 noname24 Buna seara, Sunt PFA si urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii cu un SRL. In contractul propus de acesta, la confidentialitate am mentionata ... (vezi toată discuția)
clauza de confidentialitate contract de colaborare medeea2013 medeea2013 Buna seara, Sunt pe cale sa semnez un contract de colaborare dar sunt unele aspecte care imi ridica semne de intrebare. Si anume: -Remuneratia se va face ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate? ccattallinn ccattallinn salut! va redau mai jos continutul contractului de munca pe care angajatorul meu vrea sa-l semnez, referitoare la clauza de confidentialitate: \"CLAUZA ... (vezi toată discuția)