avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna CIM part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna CIM part-time

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare.
Am un CIM de 8 ore si un CIM part-time, doar program de week-end, sambata si duminica 7-15.30.In CIM part-time sunt prevazute 21 zile CO. Acum mi se explica faptul ca nu sunt 21 ci pe jumatate fiind la part-time.
In Codul Muncii stiu ca cei cu CIM partial beneficiaza de acelasi nr de zile CO ca si full -time, nu proportional cu timpul lucrat.

Multumesc,
Elena
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 22 Iulie 2013
Explicati angajatorului dvs. ca prevederile din CIM care contravin Codului muncii, sau oricarei alte reglementari legale sunt lovite de nulitate. Daca in CIM al dvs este o asemenea prevedere, se poate corecta printr-un act aditional.
Contravine prevederilor Codului Muncii . Aveti asa ceva prevazut in c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am incheiat contract individual de munca part-time (10/sapt. a cate 2ore/zi). Angajatorul a trecut in c.i.m. ca-mi revin 5 zile lucratoare/an de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cim pe 2 ore ezio82 ezio82 Buna ziua, Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii? ... (vezi toată discuția)