avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu odihna

Buna ziua! Am incheiat contract individual de munca part-time (10/sapt. a cate 2ore/zi). Angajatorul a trecut in c.i.m. ca-mi revin 5 zile lucratoare/an de concediu de odihna iar in codul muncii am vazut ca scrie de 21 zile/an lucratoare infiferent de norma. cum este corect?
1. Numarul de zile de concediu de odihna (CO) este acelasi indiferent de programul de lucru (full-time sau part-time).

2. - Codul muncii prevede cel putin 20 de zile lucratoare pe an calendaristic.
- Daca in contractul individual de munca (CIM) al dvs. aveti trecute 5 zile de CO nu este legal.

3. Puteti face o sesizare la ITM.

4. - CO se acorda proportional cu numarul de luni lucrate intr-un an.
- Daca in acest an, pana la incetarea CIM ati lucrat numai 6 luni atinci vi se cuvin: 20:12x6 = 10 zile lucratoare de CO.
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de munca.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI. O SA CLARIFICAM SITUATIA, POATE CU UN ACT ADITIONAL LA CONTRACT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cim pe 2 ore ezio82 ezio82 Buna ziua, Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ceau ceau In asociatie avem angajata cu carte de munca femeia de serviciu 2 ore /zi. De cate zile de concediu de odihna anual benficieaza aceasta? (vezi toată discuția)