avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani nerecuperati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani nerecuperati

Buna ziua, am lucrat la negru timp de 2 luni, nu am primit nici macar jumatate din banii promisi, acuma anajatorul nu mai raspunde sau cand raspunde zice ca nu are bani. Exista vreo modalitate de a recupera banii? La firma respectiva sunt 2 anajati cu carte de munca dar lucreaza cam 9 persoane. Eventual daca nu pot recupera banii macar sa primeasca o amenda..... Ce ar trebuii sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 21 Iulie 2013
Reclamatie la ITM.
exista riscul sa ma sanctioneze si pe mine pentru munca la negru?
Da, exista riscul sanctionarii contraventionale si a dvs pentru munca la negru.

Art.260 C.mun.
1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
......
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului Monnica Monnica Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Am lucrat la un restaurant, in perioada 21.05. pana in 23.06. anul curent. Angajatorul a promis ca face carte de munca si nu a ... (vezi toată discuția)
Lucrez de 2 luni jumate si inca nu sunt angajat marius19751975 marius19751975 lucrez de 2 luni jumate si inca nu sunt angajat de 2 luni nu am primit salarul mentionez ca suntem platiti la cursa si am de luat vreo 2.400 lei nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Munca la negru dorana dorana Buna ziua Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)