avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu stiu cum sa procedez
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu stiu cum sa procedez

Buna seara stimati domni/doamne.
Am lucrat la o firma de paza. Am fost anuntati de catre patroni ca de la data de 01. 07. 2013 nu o sa mai lucram deoarece firma a pierdut licitatia si ca o sa ne dea in somaj.
Pe data de 20.07.2013 ne-au adus actele si restul de salarii.
Intre timp m-i s-a ivit o ocazie de a lucra ca ingrijitor cladiri la o firma dar cu contract pe perioada determinata de 1 luna pe care l-am incheiat pe data de 10.07.2013.
Mai pot sa-mi bag actele de somaj dupa expirarea contractului?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:10, 22 Iulie 2013
Dupa expirarea contractului individual de munca (CIM) la termenul pentru care a fost incheiat acesta inceteaza cu art.56(1), lit.i) din Codul muncii si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc mult.
Pe data de 11 august o sa ma duc la Ajofm sa depun documentatia necesara intocmirii somajului. Trebuie sa cer ceva acte de la firma aceasta unde am lucrat pe perioada determinata de 1 luna sau includ in celelalte acte acest contract cu perioada determinata? Daca trebuie alte acte va rog mult sa-mi spuneti ca sa stiu ce sa cer la patron.
Inca odata va multumesc!
De la ultimul angajator solicitati:
- decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM);]
- adeverinta de vechime (pentru acea luna lucrata);
- adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj (numai cu acea luna lucrata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare somaj dupa o scurta angajare getad getad Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: am lucrat 31 ani, dupa care am intrat in somaj 1 an, timp in care a aparut o ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre contract determinat si nedeterminat ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Vreau sa va intreb si eu care este diferenta dintre un contract de munca determinat si unul nedeterminat.Va pun acesta intrebare ptr. ca sint angajat ... (vezi toată discuția)
Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)