avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Leasing financiar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Leasing financiar

Am un leasing financiar, care in iunie 2013 se termina. Problema este ca acest leasing l-am preluat in 2012 si nu s-a facut reevaluarea la contul 167,adica nu s-au inregistrat diferentele de curs valutar, iar acum in balanta pe contul 167 am mult mai putin decat ar trebui(diferenta care lipseste este din cauza ca nu s-a reevaluat la sfarsitul fiecarui an contul 167). Cum ar trebui sa inregistrez acum diferentele de curs valutar aferente anilor precedenti(am diferente curs de aprox.13000 lei care trebuiau inreg. pe cheltuieli).
In speranta ca voi primi un raspuns cat mai repede, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:00, 22 Iulie 2013
Buna seara,

In functie de indicatorii economici ai companiei, stabiliti in ce masura aceasta suma poate fi inclusa in cheltuielile sau veniturile perioadei curente in conformitate cu art.63, alineatul 4 din OMFP 3055/2009. Practic veti stabili in prag de semnificatie( de ex.cifra de afaceri) l care aplicati un procent de 1%(procent folosit in auditul financiar) pentru a determina in ce masura suma respectiva are impact semnificativ asupra situatiilor financiare.

In functie de aceasta decideti daca afectati contul de profit si pierdere curent, sau pe cele precedente, cu rectificarea declaratiilor privind impozitul pe profit, daca este cazul.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing tatiana1 tatiana1 La un contract de leasing in EURO conform Ordin 3055/2009 cont 665 sau 765 , o societate care a cumparat are obligatia de a inregistra in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 rectificativa marianamoraru marianamoraru Buna ziua, O societate comerciala a declarat incheierea exercitiului financiar al anului 2009 pana la 25.02.2010,data pana la care se depune declaratia 101 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI mi-a ramas sold la contu 167 si la 471 dupa achitarea ratelor si primirea facturi cu valoarea finala cu ce le inchid. multumesc (vezi toată discuția)